loader
HTC Vive imbunatateste portfoliul VR premium cu un nou hardware, abonament nelimitat la software si parteneriate de continut

HTC Vive imbunatateste portfoliul VR premium cu un nou hardware, abonament nelimitat la software si parteneriate de continut

VIVE Pro Eye stabileste un nou standard pentru headset-urile VR varf de gama, VIVEPORT Infinity permite acces nelimitat la continut, iar VIVE COSMOS cu Vive Reality System reimagineaza posibilitatile VR

HTC VIVE™, lider in realitatea virtuala (VR) de tip room-scale, a anuntat ieri noi oferte de hardware, software si continut care redefinesc experienta VR. Cu VIVE Pro Eye, un nou headset cu tehnologie integrata de urmarire a ochilor, experienta VR de la VIVE Pro a devenit chiar mai buna.

In plus, VIVEPORT, magazinul global de aplicatii HTC pentru continut VR, a anuntat accesul la abonament nelimitat cu Viveport Infinity, pentru ca cel mai bun continut sa fie disponibil in orice moment. HTC a prezentat si un kit pentru dezvoltatori pentru un headset ulterior, VIVECOSMOS, ce dispune de un nou nivel de accesibilitate si usurinta in utilizare.

Prezentat alaturi de Cosmos, sistemul Vive Reality reinterpreteaza felul in care ar trebui sa arate VR in era computing-ului spatial, cu modalitati noi de afisare a continutului si de transportare a utilizatorilor intre mediile imersive. Aceste progrese din domeniul VR premium nu numai ca ofera tehnologie si continut de cea mai inalta clasa, ci incearca si sa redefineasca modul in care este accesata si experimentata VR, atat pentru consumatori, cat si pentru companii.

Vive Pro Eye

Vive Pro, construit pentru a satisface nevoile utilizatorilor VR profesionisti, a fost imbunatatit prin tehnologia integrata de urmarire a ochilor de pe noul Vive Pro Eye, care ofera utilizatorilor noi nivele de accesibilitate, inclusiv navigarea in meniu prin directionarea privirii si eliminarea nevoii de controllere. Prin includerea sistemului de urmarire a ochilor, noul Vive Pro Eye va permite companiilor si dezvoltatorilor sa stranga mai multe date despre mediile de formare, sa optimizeze performanta computerului si a VR si sa ofere un design de produs si niveluri de feedback fara precedent ale grupurilor de cercetare.

Major League Baseball (MLB) a folosit pentru prima data sistemul de urmarire a ochilor pe Vive Pro Eye la CES 2019. Urmarirea ochilor este integrata in experienta de joc video „MLB Home Run Derby VR", permitand utilizatorilor sa controleze complet meniul fara un controller traditional. Fanii pot incerca noul Vive Pro Eye incepand cu anul 2019.

„Am investit in tehnologia VR pentru a aduce fanilor o experienta distractiva si captivanta si o conexiune cu sportul nostru, si pentru a oferi un nou nivel de implicare prin competitii VR, jocuri la domiciliu si in punctele de atractie din parcuri", a declarat Jamie Leece, vicepresedinte senior, Jocuri si VR, Major League Baseball. „Prin integrarea tehnologiei de urmarire a ochilor in Home Run Derby VR, putem duce aceasta experienta transformatoare de baseball in orice locatie, fara a avea nevoie de controllere suplimentare. Fanii nostri pot sa utilizeze pur si simplu meniurile cu ajutorul ochilor."

Vive Pro Eye este destinat pietei enterprise in care sistemul de urmarire a ochilor are o serie de beneficii imediate - de la performanta, la accesibilitate si imbunatatiri in aplicatiile de formare. In plus, dezvoltatorii vor beneficia de acestea prin minimizarea resurselor de computing necesare pentru redarea mediilor VR de ultima generatie.

Noul Vive Pro Eye va fi lansat in al doilea trimestru al anului 2019.

 

Viveport Infinity

Astazi a fost anuntat si cel mai mare upgrade la serviciul de abonamente Viveport de pana acum. Primul serviciu de abonament nelimitat pentru VR, Viveport Infinity, le permite membrilor sa descopere si sa exploreze oricand sute de destinatii virtuale, cu acces nelimitat.

„Astazi anuntam Viveport Infinity, urmatoarea etapa din evolutia Viveport", a declarat Rikard Steiber, presedintele Viveport. „Cand am lansat primul nostru serviciu de abonamente, am oferit consumatorilor posibilitatea de a incerca 5 titluri pe luna. Acum, cu Viveport Infinity, oferim membrilor nostri cea mai buna valoare in continutul VR, cu de 100 de ori mai multe optiuni, toate la un pret scazut."

Incepand cu 5 aprilie 2019, Ziua Vive, membrii pot descarca si incerca oricare dintre cele peste 500 de titluri din biblioteca Viveport Infinity, fara restrictii. Acest model de abonament nelimitat va oferi membrilor posibilitatea de a economisi mii de dolari pe continut de cea mai buna calitate, permitandu-le in acelasi timp sa descopere experiente noi.

Cu Viveport Infinity, membrii vor putea sa incerce accesari de la dezvoltatori independenti sau experiente mai scurte pe care nu au dorit sa le plateasca, pastrandu-si in acelasi timp favoritele, cum ar fi Seeking Dawn si Torn, descarcate si gata de a fi rulate. Membrii vor putea accesa Viveport Infinity pe toate dispozitivele Vive actuale si viitoare, precum si pe Oculus Rift si alte dispozitive din ecosistemul Wave.

 

VIVE Cosmos

Prezentat pentru prima oara astazi, Vive Cosmos este cel mai nou headset VR de la Vive si ofera confort absolut si usurinta in configurare si utilizare, garantand consumatorilor accesarea lumii virtuale in orice moment. Fara statii de baza externe necesare, Vive Cosmos maximizeaza flexibilitatea spatiului de utilizare acasa sau in miscare si poate fi alimentat de mai mult de un PC traditional de gaming.

„Am constatat ca peste 85% dintre utilizatorii VR cred ca usurinta in utilizare si configurare este cel mai important factor de luat in considerare la achizitionarea unui headset", a spus Daniel O'Brien, GM, Americi, HTC Vive. „Cosmos va face VR mai accesibila pentru cei care probabil nu au mai investit in VR si va fi o experienta superioara pentru entuziastii de VR".

Odata cu introducerea Cosmos, HTC isi propune sa redefineasca modul in care este accesata VR prin furnizarea unui headset rapid de configurat si folosit si care poate fi purtat in medii noi de redare. Cosmos va fi primul headset Vive cu „Vive Reality System", o experienta de design complet noua pentru VR.

HTC va oferi mai intai kituri Vive Cosmos pentru dezvoltatori, la inceputul anului 2019, iar pe parcursul anului vor fi anuntate mai multe detalii despre disponibilitate si pret.

 

Vive Reality System

Echipa Creative Labs de la HTC a prezentat si Vive Reality System, un mod complet reinventat de experimentare a lumii virtuale, care cuprinde experienta totala a utilizatorilor din momentul in care este pusa casca, pana la modul in care se interactioneaza cu continutul.

„Filosofia noastra a fost mereu concentrata pe dezvoltarea de produse si experiente excelente care sa creeze in mod natural si fara efort o punte intre lumea reala si lumea virtuala, iar cu Vive Reality System ne-am propus sa reimaginam experienta software-ului de baza Vive pentru a raspunde acestor nevoi", a spus Drew Bamford, VP, Creative Labs, HTC Vive. „Instrumentele si mediile care alcatuiesc Vive Reality System intentioneaza sa faca accesibil tuturor computing-ul spatial, oriunde ii poarta calatoria in lumile captivante. Vrem ca VR sa fie perceputa mai putin ca o lansare de aplicatii si mai mult ca o trecere intre lumi".

Vive Reality System include atat elemente operationale, cat si experientiale, cu impact asupra intregului portofoliu de produse Vive, si experimentate mai intai pe Vive Cosmos. Ca parte a proiectului, Vive a anuntat un acord cu Mozilla pentru lansarea primului browser VR dedicat Vive.

Vive Reality System va aduce experiente in intregul portofoliu de produse Vive si va fi disponibil mai intai pe Vive Cosmos, lansat mai tarziu in acest an.