loader
Sondaj eJobs: 7 din 10 angajatori vor oferi angajatilor beneficii cu ocazia sarbatorilor pascale. Primele in bani, voucherele cadou si cosurile cu produse de sezon se afla in varful listei

Sondaj eJobs: 7 din 10 angajatori vor oferi angajatilor beneficii cu ocazia sarbatorilor pascale. Primele in bani, voucherele cadou si cosurile cu produse de sezon se afla in varful listei

Pe langa acestea, angajatii si-ar dori o zi libera suplimentara, pe 2 mai

71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun ca vor oferi anul acesta, cu ocazia sarbatorilor de Paste, beneficii extra angajatilor din companie. 22% nu au alocat un buget in acest scop si nu vor oferi nimic, iar 6,8% inca nu au luat o decizie finala cu privire la acest subiect.

Ca in fiecare an, primele in bani raman stimulentul pe care il vor primi cei mai multi dintre angajati, fiind mentionate in raspunsurile a 57,1% dintre angajatorii participanti la sondaj. 50% au inclus pe lista cu beneficii si vouchere / tichete cadou, 40,5% vor da cosuri cu produse specifice sarbatorilor, iar 16,7% ofera zile libere suplimentare. 2,4% vor organiza tombole cu premii.

Angajatii romani sunt foarte familiarizati cu ideea de beneficii extrasalariale.  Atat cu cele din pachetul standard, pe care il primesc luna de luna, cat si cu cele oferite cu ocazia sarbatorilor. De altfel, potrivit datelor sondajului, 91,5% dintre angajatori spun ca au beneficii extrasalariale pentru angajati. Desi este mai mare numarul angajatorilor care prioritizeaza beneficiile oferite de Craciun, iata ca nici numarul celor care aloca buget pentru Paste nu este mic deloc, iar bugetele depasesc, in 31% dintre cazuri, suma de 1.000 de lei pentru fiecare angajat”, spune Ana Calugaru, Head of Communications in cadrul eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

O treime dintre respondenti (33,3%) spun ca stimulentele acordate anul acesta, de Paste, se vor incadra intr-un buget cuprins intre 201 si 400 de lei / angajat. 16,7% au alocat intre 100 si 200 de lei in acest scop, 14,3% intre 401 si 600 de lei, 2,4% intre 601 si 800 de lei si tot la fel de multi intre 801 si 1.000 de lei. Comparativ cu anul trecut, valoarea beneficiilor oferite angajatilor este mai mare, dupa cum declara 40,5% dintre angajatori. 52,4% spun ca au mentinut aceleasi plafoane de buget, 4,8% le-au scazut, iar 2,4% nu stiu.

Exista un nivel ridicat de corelatie intre ce isi doresc angajatii si ce le ofera angajatorii atunci cand vine vorba despre beneficii, chiar si pentru situatiile punctuale, cum sunt sarbatorile de Paste sau de Craciun. Astfel, intrebati pentru ce tip de beneficiu ar opta, 69% dintre cei 2.700 de respondenti ai unui sondaj realizat in randul candidatilor au ales primele in bani. 25% ar vrea o zi libera extra, pe 2 mai, iar 5% vouchere si tichete cadou”, mai spune Ana Calugaru.

Sondajul a fost realizat in luna aprilie, pe un esantion de 120 de companii, reprezentate de specialisti in HR, manageri de HR, manageri de departament si antreprenori. Domeniile cu cea mai ridicata reprezentativitate au fost vanzari, constructii / instalatii, administrativ / logistica, IT / software, alimentatie, HoReCa si auto.

                                                                                                             ***

Despre eJobs

eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care verifica manual toate anunturile si companiile. Pe eJobs ai anunturi cu salarii afisate, joburi din toate domeniile si industriile, locuri de munca remote si in strainatate. In plus, pe platforma noastra gasesti o multime de articole si sfaturi de cariera, dar si un calculator salarial numit Salario unde iti poti compara salariul actual si prin care poti vedea daca esti platit corect. Pentru recrutori si angajatori, eJobs ofera acces la o baza de peste 5 milioane de CV-uri, precum si o multime de solutii de recrutare eficiente. Pe langa anunturi de angajare si cautarea in baza de date, prin eJobs poti avea acces in plus la campanii de recrutare digitalizata sau chiar la solutii super personalizate prin agentia de recrutare Skilld. Mai mult, tot datorita eJobs, expertii in resurse umane au acces la We Are HR, platforma de continut dedicata specialistilor in HR si managerilor.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL