Organizam o noua editie a workshop-ului dedicat investitiilor pe piata de capital, sustinut de Cristi Tudorescu, sambata 13 aprilie, in format hibrid, cu prezenta fizica si online.
Tiberiu Porojan, Fondatorul platformei Financial Market i-a luat un scurt interviu lui Cristi, pe care-l redam mai jos:
TP: Cristi, ce noutati va aduce acest nou workshop pe evaluarea actiunilor de la bursa, avand in vedere ca am ajuns la 8-a editie?
CT: Trecem printr-o perioada buna pentru actiuni, volatilitatea pare ca a disparut si este important sa ne reevaluam reperele investitionale, sa vedem ce anume ramane valabil in acest context si ce anume va fi supus unor riscuri semnificative.
In acest moment strang informatii pentru a vedea unde se pot manifesta aceste riscuri, in ce sectoare si cum le putem cuantifica, atat in ce priveste actiunile internationale cat si cele listate pe piata romaneasca.
La fel de bine, vom vedea ca in unele sectoare sau pentru unele actiuni listate intrevedem oportunitati.
TP: Cum se va desfasura workshop-ul si ce vor putea afla participantii?
CT: Pornim de la contextul macro international, unde vedem deja tendinta de scadere a dobanzilor care este un fenomen predictibil pe urmatorii 1-2 ani. Poate nu atat de rapid pe cat se asteapta o parte a investitorii, dar in orice caz, in trimestrele urmatoare vom avea dobanzi mai mici.
Ce efect are asupra evaluarilor, in ce conditii vor mai exista cresteri pe burse in urmatoarele luni, sau dimpotriva, care ar fi factorii care sa induca o aparitie a volatilitatii, toate acestea le vom trata in prima parte a workshop-ului.
Apoi trecem la studii de caz, vom trece prin 9 companii de la Bursa de Valori Bucuresti si 6 de pe bursa din SUA.
La final, vom trata alte doua sau trei companii, la solicitarea participantilor prezenti si vom ierarhiza oportunitatile, asa cum se intrevad ele la acest moment.
TP: Ne poti exemplifica ce companii vor face obiectul analizei, in cadrul evenimentului?
CT: Pe baza unui sondaj realizat in randul comunitatii Financial Market, iar apoi tinand cont si de anvergura emitentilor si importanta lor pe piata, vom analiza Banca Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNP), Nuclearelectrica (SNN), Hidroelectrica (H2O), Transport Trade Services (TTS), AROBS Transilvania Software (AROBS), Safetech Innovations (SAFE), Simtel (SMTL) si DN Agrar (DN)
Trecand catre bursa americana, ne vom pune intrebarea: “cum se reflecta conditiile actuale in evaluarea si perspectivele unor giganti din tehnologie precum Microsoft (MSFT), Apple (AAPL), Nvidia (NVDA), Tesla (TSLA), The Alphabet (GOOG)”. De asemenea vom trata si o companie care inca nu a devenit un gigant, dar care a atras atentia investitorilor in ultimii ani, anume Palantir (PLTR).
Pe langa sectiunea in care luam si alte actiuni propuse de participanti pe care le vom analiza LIVE, mai vin cu un subiect care a nascut mai degraba intrebari in ultima perioada la BVB:
- cum distingem companiile care s-au imprumutat prin obligatiuni si au riscuri scazute versus cele cu riscuri financiare vizibile.
TP: In final, care vor fi beneficiile cu care vor pleca participantii, care va fi plusvaloarea adusa de acest curs? Te intreb pentru ca, dupa cum stii, sunt multe tutoriale si alte cursuri disponibile pe internet.
CT: Chiar ne dorim ca investitorii sa caute singuri astfel de informatii si sa le puna cap la cap, doar ca ce observ din practica este faptul ca ele nu sunt suficient structurate in mediul online. Si eu folosesc cel putin 5 sau 6 surse de informare legate de date financiare, indicatori, estimari, important este cum le sintetizam intr-o imagine despre acea companie si acea actiune.
Dupa ce investitorul are imaginea mai clara privind evaluarea si perspectivele catre viitor, el poate lua o decizie mult mai informata pe portofoliul lui.
Va asteptam, asadar, la workshop-ul nostru din 13 aprilie.
Suntem inca in perioada de Early Bird si poti beneficia de un tarif promotional de 530 RON, daca achiti pana pe 5 aprilie, inclusiv.
Detalii pentru inscriere aici: https://financialmarket.ro/investment-academy/produs/workshop-investitii-cum-evaluam-actiunile-in-2024-oportunitati-vs-riscuri/