loader
Universitatea din Bucuresti si KPMG in Romania lanseaza Programul David Mitrany

Universitatea din Bucuresti si KPMG in Romania lanseaza Programul David Mitrany

Universitatea din Bucuresti si KPMG in Romania anunta lansarea Programului David Mitrany ca proiect definitoriu si prioritar pentru anul 2021 al parteneriatului dintre cele doua institutii

Programul initiat de Universitatea din Bucuresti si de KPMG in Romania are ca obiective recuperarea personalitatii intelectuale a lui David Mitrany pentru cultura romaneasca, introducerea operei sale in circuitul cultural si academic romanesc, precum si promovarea gandirii sale pe plan international.

Dedicat studierii si promovarii mostenirii intelectuale a lui David Mitrany, cel mai influent ganditor de origine romana din stiintele sociale al secolului 20 si unul dintre parintii fondatori ai integrarii europene, programul va initia traducerea, pentru prima data in limba romana, a unor parti importante ale operei sale, va reedita si republica lucrarile sale, va sprijini scrierea de studii academice precum si lucrari de popularizare bazate pe ideile sale si va organiza evenimente si conferinte academice pe aceste teme.

Este anticipat ca programul, coordonat de Dragos Paul Aligica, Profesor KPMG de Stiinte Administrative la Universitatea din Bucuresti, va deschide calea spre un proiect de cercetare a arhivei Mitrany de la London School of Economics si o eventuala publicare a unor elemente ale acesteia si a unor studii bazate pe aceasta.

Universitatea din Bucuresti si KPMG in Romania considera ca acest program se va constitui nu doar intr-un model de parteneriat public-privat intre mediul corporativ si cel universitar dar, mai mult, se va afirma ca un proiect pilot al unui demers national mai vast de recuperare si relansare a studierii si promovarii istoriei si traditiei gandirii sociale, politice si economice romanesti”, a declarat prof. univ. dr. Marian Preda, rector al Universitatii din Bucuresti.

Programul va beneficia de sustinerea unui consiliu academic consultativ alcatuit din cei mai importanti specialisti internationali si are ambitia sa devina cel mai semnificativ centru din lume in cercetari legate de David Mitrany si de mostenirea sa intelectuala.

Educatia este un sector strategic cu impact pentru viitorul Romaniei, iar parteneriatul incheiat intre KPMG in Romania si Universitatea din Bucuresti va contribui nu numai la incurajarea performantei in educatie, ci si la recastigarea valorilor ascunse ale Romaniei. Contributia lui David Mitrany in definirea relatiilor internationale a creat contextul necesar existentei Uniunii Europene si a securitatii si prosperitatii de care ne bucuram astazi. Descoperirea personalitatii si rezultatelor sale subliniaza importanta cunoasterii trecutului astfel incat sa putem intelege prezentul si sa putem avea o viziune a viitorului”, afirma Ramona Jurubita, Country Managing Partner, KPMG in Romania.

Nascut in 1888 la Bucuresti si naturalizat in Marea Britanie in anii 20, Mitrany s-a prezentat constant ca roman. Asociat cu cercurile intelectuale si politice de la London School of Economics si Oxford, coleg in anii ‘30 cu Albert Einstein la Institutul de Studii Avansate de la Princeton si influent sfatuitor politic al elitei anglo-americane, ideile lui Mitrany au definit mai multe curente contemporane in teoria relatiilor internationale, in studiile de guvernanta economica si politica si in teoria sociala.

Programul initiat de Universitatea din Bucuresti si de KPMG in Romania va dedica o atentie speciala studentilor si promovarii noii generatii de specialisti romani in stiinte sociale si ale guvernantei. KPMG anunta in acest context lansarea Burselor KPMG-David Mitrany, dedicate studentilor de la Universitatea din Bucuresti care se specializeaza in teme si domenii relevante pentru opera si gandirea lui Mitrany.

Despre KPMG

KPMG este reteaua globala de firme de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 146 de tari si avem 227.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Fiecare firma KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privata engleza cu raspundere limitata la garantii. KPMG International Limited si entitatile sale nu ofera servicii pentru clienti.

In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 800 de profesionisti, atat cetateni romani, cat si straini.

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL