loader
Orange Romania anunta finalizarea tranzactiei prin care a achizitionat pachetul majoritar de 54% din actiunile Telekom Romania Communications

Orange Romania anunta finalizarea tranzactiei prin care a achizitionat pachetul majoritar de 54% din actiunile Telekom Romania Communications

Compania Orange a anuntat joi ca a finalizat tranzactia prin care a achizitionat pachetul majoritar de 54% din actiunile Telekom Romania Communications, in timp ce statul roman detine restul de 46% din actiuni.

Orange anunta finalizarea tranzactiei prin care a achizitionat pachetul majoritar de 54% din actiunile Telekom Romania Communications, in timp ce statul roman detine restul de 46% din actiuni. Echipele celor doua companii vor dezvolta pentru clientii romani un portofoliu de servicii convergente fix-mobil cu acoperire extinsa pentru internet fix, continut TV mai variat si conectivitate mobila Orange. Tranzactia accelereaza, in mod semnificativ, strategia Orange de a fi prima alegere a clientilor pentru servicii convergente in Romania.

 Orange Romania are o noua subsidiara de servicii fixe

Incepand de astazi, 30 septembrie, Telekom Romania Communications este parte a grupului Orange, functionand in continuare ca o companie de sine statatoare, subsidiara a Orange Romania. Liudmila Climoc isi va continua responsabilitatile in calitate de CEO al Orange Romania. Astazi, Consiliul de administratie al Telekom Romania Communications l-a numit pe Andrei Popovici in functia de CEO al Telekom Romania Communications. Andrei Popovici a fost timp de 6 ani in echipa Telekom Romania, ocupand in ultimii 4 ani pozitia de Director executiv de vanzari locale si operatiuni clienti. De asemenea, a avut pozitii executive in mai multe organizatii de top, locale si internationale, conducand atat proiecte majore de transformare, cat si strategii comerciale.

Telekom Romania Communications va continua sa ofere atat asistenta, cat si servicii convergente de voce fix-mobil, internet in banda larga si televiziune pentru cei aproximativ 5 milioane de clienti ai sai. De asemenea, va gestiona infrastructura de retea ce cuprinde pana la 90.000 de km de fibra optica si ce conecteaza in jur de 3 milioane de gospodarii.

Aproximativ 916.000 de clienti cu servicii mobile asociate contractelor convergente vor avea acces, in urmatoarele luni, la conectivitate mobila in reteaua Orange. Serviciile mobile pentru acesti clienti sunt furnizate astazi de Telekom Romania Mobile printr-un contract MVNO cu Telekom Romania Communications. Transferul intre cele doua retele mobile se va petrece gradual si toate schimbarile vor fi comunicate in avans, astfel incat acest proces sa fie cat mai simplu pentru clienti.

Pentru mai multe informatii privind magazinele disponibile, modalitati de plata a facturilor, numere de contact, dar si alte detalii despre tranzactie, clientii Telekom Romania Communications pot accesa pagina www.HelloFix.ro.

“Astazi scriem o noua fila nu doar in istoria Orange, ci a intregii piete de telecomunicatii din Romania si sunt extrem de mandra de efortul si realizarile tuturor celor implicati in acest proces. Pornim impreuna, Orange si Telekom Romania Communications, cu un scop comun, - acela de a fi prima alegere pe piata serviciilor convergente din Romania. Vom continua sa oferim cele mai inalte standarde de calitate clientilor si sa fim un partener de incredere pentru afaceri si administratia publica. Mai departe, vom lucra la consolidarea unei oferte complete pentru clientii nostri, cu acoperire extinsa de servicii fixe, cele mai bune servicii mobile in reteaua Orange, inclusiv acoperire 5G in expansiune, un continut TV mai diversificat si solutii IT&C care sa sustina transformarea digitala.” declara Liudmila Climoc, CEO Orange Romania.

 

 

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA