loader
Deloitte Romania a asistat Grupul PIB in achizitia care marcheaza intrarea sa pe piata din Romania, preluarea brokerului de asigurari STEIN Bestasig

Deloitte Romania a asistat Grupul PIB in achizitia care marcheaza intrarea sa pe piata din Romania, preluarea brokerului de asigurari STEIN Bestasig

Tranzactia a fost finalizata recent

Deloitte Romania a asistat PIB Group Ltd, una dintre cele mai importante companii de brokeraj in asigurari, cu sediul central in Marea Britanie, in intrarea sa pe piata din Romania prin achizitia STEIN Bestasig, un jucator important din sectorul local de brokeraj in asigurari pentru clienti companii. Tranzactia a fost semnata in aprilie 2023 si finalizata in aprilie 2024, in urma aprobarilor primite din partea Consiliului Concurentei, a Comisiei de Examinare a Investitiilor Straine Directe din cadrul Guvernului Romaniei, precum si din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Aceasta preluare marcheaza primul pas in planul PIB Group de extindere in Romania, care include preluarea a inca cel putin 20 de brokeri locali. Dupa finalizarea tranzactiei, actuala echipa de management a STEIN Bestasig va continua sa conduca businessul.

Ne-am bucurat sa lucram la aceasta tranzactie cu echipa Deloitte Romania, care ne-a sprijinit puternic in etapele de due diligence financiar, fiscal si IT in aceasta tranzactie. Colaborarea cu Radu, Sorin si intreaga echipa Deloitte a fost o placere, iar profesionalismul si experienta lor ne-au ajutat foarte mult in aceasta prima tranzactie a PIB Group in Romania. Suntem nerabdatori sa ne extindem in continuare in Romania si Sud-Estul Europei”, a declarat Michał Kowalczyk, M&A Manager, PIB Group.

O echipa multidisciplinara din cadrul Deloitte Romania, formata din consultanti financiari si fiscali, precum si din experti in managementul riscului, a asistat PIB Group in aceasta tranzactie. Din departamentul de Consultanta Financiara, Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Balan, Director, Sorin Rugina, Manager, si Marc Nedera, Associate, au oferit servicii de suport in tranzactie si au asigurat procesul de due diligence financiar. Din cadrul departamentului Servicii Fiscale, Alexandra Smedoiu, Partener, Gabriel Patru, Manager, si Alexandru Rotariu, Senior Consultant, au oferit asistenta in procesul de due diligence fiscal, iar expertii in managementul riscului implicati in proiect – Andrei Ionescu, Partener Coordonator, Sergiu Zaharia, Director, si Raluca Anton, Senior Manager – au asigurat procesul de due diligence IT.

Sa faci parte dintr-un proiect de succes este de fiecare data o incantare, dar, in acest caz, satisfactia noastra este dublata de faptul ca aceasta tranzactie demonstreaza ca Romania continua sa reprezinte o destinatie de investitii atractiva pentru jucatori importanti de pe continent. Pe de alta parte, suntem incantati sa contribuim la succesul planului amplu de dezvoltare al clientului nostru. PIB Group a fost foarte activ in domeniul fuziunilor si achizitiilor si a anuntat deja in primele luni ale anului 2024 achizitii in tari precum Spania, Italia sau Polonia, iar acum, interesul ridicat pentru jucatorii romani s-a materializat prin aceasta prima tranzactie”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.

PIB Group a fost infiintat in 2015 cu scopul de a oferi solutii de asigurare pentru piata din Marea Britanie, precum si in afara acesteia. De atunci, grupul a crescut atat organic, cat si prin aproape 100 de achizitii in Europa de Vest si Polonia. In prezent, grupul se concentreaza pe cresterea diversitatii geografice prin extinderea si in Sudul Europei, cu obiectivul de a deveni lider pan-european in oferirea de servicii de asigurari.

STEIN Bestasig are aproape 20 de ani de experienta si este specializata in asigurari de incendiu si ale bunurilor. Portofoliul lor de produse include, de asemenea, asigurari in domeniul sanatatii, pentru dezastre naturale, pentru vehicule si asigurare de raspundere civila generala.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta fiscala si juridica, consultanta, consultanta financiara si managementul riscului catre aproximativ 90% din companiile prezente in topul Fortune Global 500® si catre mii de companii din sectorul privat. Expertii firmei contribuie la atingerea unor rezultate masurabile si de durata, care ajuta la consolidarea increderii in pietele de capital, care permit companiilor sa se transforme, sa prospere si sa deschida calea catre o economie mai puternica, catre o societate mai echitabila si o lume sustenabila. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acopera peste 150 de tari si teritorii. Obiectivul sau este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesionisti la nivel mondial.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta si managementul riscului, consultanta financiara, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL