loader

Capitalul social al Hidroelectrica va fi majorat cu 12,49%

Capitalul social al Hidroelectrica va fi majorat cu 12,49%, prin aport de capital privat, un pachet de 10% din actiunile nou emise urmand sa fie scoase pe bursa, conform unui proiect privind strategia de privatizare a companiei, publicata pe site-ul Ministerului Economiei

Conform Notei de fundamentare, majorarea capitalului social prin oferta publica primara se va realiza cu respectarea dreptului preferential de subscriere al actionarilor privati existenti ai Hidroelectrica, conform prevederilor legale aplicabile. in speta, va fi emis un pachet de actiuni suplimentar reprezentand 2,49 % din actiuni, pentru asigurarea subscrierii in cadrul dreptului de preferinta al Fondului Proprietatea de a-si pastra cota de participatie detinuta anterior majorarii capitalului social. Astfel se asigura posibilitatea de a putea fi oferit spre subscriere potentialilor investitori pe piata de capital a unui pachet de actiuni nou emise reprezentand 10 % din capitalul social.

 

Totodata, se prevede ca nu va fi emis niciun ordin de mandatare a reprezentantilor statului in adunarea generala a actionarilor societatii care sa aprobe un pret de vanzare inferior valorii nominale a actiunilor nou emise.

 

De asemenea, Hidroelectrica va face demersurile necesare in vederea admiterii la tranzactionare pe o piata de capital operata de un operator autorizat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Procesul de oferta publica primara va fi derulat printr-un intermediar autorizat.

 

Hidroelectrica si-a propus pentru 2013 realizarea unui profit brut de 434 milioane lei la o productie estimata de numai 13 TWh, dupa ce, in ianuarie compania a raportat cel mai mare profit lunar realizat de la infiintarea sa, in valoare de 49 milioane de lei, potrivit datelor furnizate marti de companie.