loader
Deloitte Romania a asistat AQUILA, lider in servicii de distributie si logistica pentru piata bunurilor de larg consum, in preluarea Romtec Europa, producator de lichide si aerosoli pentru autoturisme

Deloitte Romania a asistat AQUILA, lider in servicii de distributie si logistica pentru piata bunurilor de larg consum, in preluarea Romtec Europa, producator de lichide si aerosoli pentru autoturisme

In urma acestei preluari, AQUILA isi va diversifica portofoliul cu cele 20 de branduri dezvoltate de Romtec Europa la unitatea de productie pe care o detine in Iasi

Deloitte Romania a asistat AQUILA, lider in servicii integrate de distributie si logistica pentru piata bunurilor de larg consum din Romania si Republica Moldova, in preluarea Romtec Europa, companie care produce lichide si aerosoli pentru intretinerea autoturismelor. Tranzactia, in valoare de 3,2 milioane de euro, a fost semnata in decembrie 2023 si finalizata recent, in urma obtinerii aprobarii din partea Consiliului Concurentei.

In urma acestei preluari, AQUILA isi va diversifica portofoliul cu cele 20 de branduri dezvoltate de Romtec Europa la unitatea de productie pe care o detine in Iasi, printre care Jet Xpert, Clima Xpert si Brake Xpert.

Multumim echipei Deloitte care ne-a asistat in procesul de preluare a companiei Romtec Europa. Conform strategiei de dezvoltare a afacerii anuntate odata cu listarea la Bursa de Valori Bucuresti, continuam achizitiile de companii si mentinem abordarea din perspectiva mai ampla, de piata si de profitabilitate a companiei tinta. Totodata, achizitia ne permite sa ne extindem si in domeniul productiei si sa ne consolidam prezenta pe toate canalele de distributie cu produse complementare activitatii noastre. Suntem dedicati cresterii durabile si consolidarii pozitiei noastre in piata distributiei, contribuind la dezvoltarea pe baze solide a afacerii, in linie cu misiunea de a avea un produs distribuit de AQUILA in fiecare casa”, a declarat Catalin Vasile, CEO, AQUILA.

O echipa multidisciplinara din cadrul Deloitte Romania a oferit AQUILA asistenta in demersul de due diligence financiar si fiscal. Echipa din practica de consultanta financiara care a lucrat la proiect a fost formata din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Balan, Director, Sorin Rugina, Manager, Sorin Vinatoru, Senior Associate, si Marc Nedera, Associate. Expertii fiscali care au lucrat la tranzactie au fost Dan Badin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, si Ana Bica, Senior Consultant.

Aceasta este prima achizitie a grupului AQUILA de la listarea la BVB, asadar intregul proces a fost reprezentativ si important. Suntem deosebit de incantati ca am putut contribui la acest proiect care s-a dovedit complex, cu multe aspecte de aliniat legate de domeniile financiar si fiscal, dar, care, in final, a reprezentat continuarea unei colaborari de succes”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.

AQUILA a fost infiintata in 1994 ca un business familie si s-a extins constant in acesti 30 de ani de activitate, atat organic, cat si prin preluari, precum achizitionarea AGRIROM, in 2019, si a Trigor AVD, din Republica Moldova, in 2021. Compania are parteneriate cu giganti internationali precum Unilever, P&G, Coca-Cola, Philips, iar produsele sale sunt distribuite prin intermediul a peste 1.000 de puncte de desfacere de pe intreg teritoriul tarii, de la marile lanturi de retail, pana la benzinarii. Conform celor mai recente rezultate financiare, AQUILA a incheiat anul 2023 cu venituri de 2,5 miliarde de lei, sustinute in principal de segmentul de distributie.

Romtec Europa are o experienta de peste 30 ani in productia de lichide si produse de cosmetica pentru intretinerea autoturismelor. Compania va continua sa isi desfasoare activitatea ca entitate separata dupa finalizarea preluarii de catre AQUILA.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta fiscala si juridica, consultanta, consultanta financiara si managementul riscului catre aproximativ 90% din companiile prezente in topul Fortune Global 500® si catre mii de companii din sectorul privat. Expertii firmei contribuie la atingerea unor rezultate masurabile si de durata, care ajuta la consolidarea increderii in pietele de capital, care permit companiilor sa se transforme, sa prospere si sa deschida calea catre o economie mai puternica, catre o societate mai echitabila si o lume sustenabila. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acopera peste 150 de tari si teritorii. Obiectivul sau este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesionisti la nivel mondial.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta si managementul riscului, consultanta financiara, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL