loader
Renault-Nissan-Mitsubishi lanseaza „Intelligent Cloud Alliance” pe Microsoft Azure

Renault-Nissan-Mitsubishi lanseaza „Intelligent Cloud Alliance” pe Microsoft Azure

Renault-Nissan-Mitsubishi, cea mai mare alianta auto din lume, a anuntat lansarea “Intelligent Cloud Alliance”, o platforma noua dezvoltata pe Microsoft Azure, care permite Renault, Nissan si Mitsubishi Motors sa ofere servicii conectate in vehiculele comercializate pe aproape toate cele 200 de piete.

Rezultat al eforturilor comune de dezvoltare ale Aliantei si companiei Microsoft, primul si cel mai ambitios program din industrie la nivel global pentru vehicule conectate va fi implementat cu ajutorul tehnologiei cloud, inteligentei artificiale (AI) si tehnologiilor IoT furnizate de Microsoft Azure.

Azure pune la dispozitia Aliantei o platforma globala de date care capteaza, gestioneaza si analizeaza in siguranta datele vehiculului pentru a furniza servicii inteligente pe baza volumului mare de date creat de vehiculele conectate.

Kal Mos, vicepresedinte Global Alliance Connected Vehicles, Renault-Nissan-Mitsubishi, a declarat: „Lansam o platforma de conectivitate pentru vehicule care va transforma experienta digitala pentru clientii Renault, Nissan si Mitsubishi. Prin colaborarea noastra cu Microsoft, introducem cea mai puternica si mai ampla platforma destinata vehiculelor conectate. Profitand de dimensiunea si amploarea Aliantei, am dezvoltat o platforma inteligenta in cloud care stabileste un nou standard pentru industria noastra."

„Renault-Nissan-Mitsubishi este un partener de lunga durata si primul nostru partener strategic pentru Microsoft Connected Vehicle Platform", a declarat Jean-Philippe Courtois, EVP si presedinte Microsoft Global Sales, Marketing and Operations, Microsoft Corp. „Lansarea “Intelligent Cloud Alliance” aduce pe piata o noua generatie de servicii de conectivitate, dezvoltate pe platforma Microsoft Azure."

Primele vehicule produse pe baza tehnologiei „Intelligent Cloud Alliance” vor fi noul Renault Clio si anumite modele Nissan Leaf vandute in Europa si Japonia. Acestea sunt si primele vehicule care se bazeaza pe capabilitatile Microsoft Connected Vehicle Platform, disponibila consumatorilor la scara larga.

Vehiculele care se bazeaza pe capabilitatile „Intelligent Cloud Alliance” vor beneficia de acces permanent la internet, oferind servicii imbunatatite de diagnostic la distanta, o implementare continua a software-ului, actualizari de firmware si gestionarea informatiilor in autovehicul prin accesul la servicii de tip infotainment.

„Intelligent Cloud Alliance” este o platforma extrem de scalabila si va consolida mai multe solutii pentru  vehicule conectate, devenite deja traditionale, cu functii noi si actuale cat si cu cele viitoare si operatiuni comerciale care vor suporta servicii de mobilitate. Platforma bazata pe date va permite realizarea unor scenarii avansate de AI si analiza si va accelera procesul de introducere pe piata a noilor inovatii si initiative de business.

Optimizat pentru viteza si eficienta, „Intelligent Cloud Alliance” se va conecta la vehicule si le va permite accesul la functii digitale si alte inovatii care vor aparea pe mai multe modele si marci destinate consumatorilor din diferite regiuni ale lumii. Caracteristicile consolidate pe platforma conectata includ servicii la distanta, monitorizare proactiva, navigatie conectata, asistenta conectata, actualizari de software over-the-air si alte servicii personalizate.

Alianta abordeaza intr-o maniera unica oportunitatea de afaceri oferita de vehiculele conectate prin faptul ca detine, opereaza si proiecteaza propria platforma de cloud inteligenta pe Microsoft Azure.

„Intelligent Cloud Alliance” poate conecta vehiculele Aliantei cu viitoarea infrastructura a oraselor inteligente pe masura ce se dezvolta, si cu potentiali parteneri. Prin aceasta noua initiativa, orice terta parte care incearca sa se conecteze cu toate vehiculele vechi si viitoare conectate ale Aliantei va avea un singur punct de contact cu care sa se asocieze.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL
foto
ALIANTA RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI