loader
Cele 7 start-up-uri din a treia runda a programului Techcelerator primesc o finantare initiala de 350.000 de euro de la GapMinder

Cele 7 start-up-uri din a treia runda a programului Techcelerator primesc o finantare initiala de 350.000 de euro de la GapMinder

Techcelerator anunta cele 7 startup-uri tech din cea de-a treia runda a programului de accelerare care beneficiaza de programul de mentorat intensiv si de o prima runda de investitii de 50.000 de euro/companie din partea GapMinder Venture Partners BV in schimbul unei cote de actiuni din companie

Techcelerator este primul program de acest tip din Romania care sustine si financiar companiile de tehnologie aflate la inceput de drum, cu ajutorul partenerului strategic GapMinder Venture Partners BV, cofinantat prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, implementat de Fondul European de Investitii. GapMinder a anuntat in aprilie ca a atins pragul de 36 de milioane de euro ca dimensiune a fondului.

Startup-urile care fac parte din a treia runda de accelerare a programului Techcelerator sunt:

  • o platforma online ce ajuta antreprenorii sa evite firmele rau-platnice. Membrii platformei pot vedea platile restante declarate de alte companii, pot verifica informatiile financiare si juridice a peste 600.000 de firme active, pot primi alerte atunci cand intervin schimbari in situatiile clientilor si isi pot inregistra clientii rau-platnici pentru a-i incuraja sa plateasca.
  • platforma pentru monitorizarea sistemelor multi-cloud (AWS, GCP, Azure, IBM si Oracle), inventarierea de resurse in cloud, setarea de reguli generale si de conformitate, accesarea unui editor vizual pentru cloud si rezolvarea automata a incidentelor. Solutia dispune de o arhitectura de tip microservicii; tehnologia construita poate fi usor integrata in software-ul existent folosind APIs (application programming interface) standardizate.
  • este o platforma de editare video online care mareste semnificativ viteza de editare. Flixier permite editorilor video sa exporte orice material de acest tip in maxim un minut, oferind in acelasi timp instrumente de comunicare si colaborare in timp real precum cele oferite de Google Docs.
  • este un serviciu software pentru micro companii care elimina efortul si costurile aferente gestionarii mai multor canale de suport, agregand mesajele primite prin diverse aplicatii precum WhatsApp, Telegram, Slack si FB Messenger si directionandu-le catre canalul de comunicare preferat.
  • furnizeaza solutii cloud in organizatii pentru automatizarea si eficientizarea proceselor de selectie si colaborare cu furnizorii.
  • a dezvoltat propria tehnologie de analiza video bazata pe inteligenta sociala care, neasistata, reuseste sa izoleze evenimentele exceptionale, sa urmareasca vehicule, obiecte si sa le clasifice, precum si sa analizeze emotiile oamenilor sau chiar pulsul acestora de la distanta. Gama de sisteme profesionale asigura raspuns in timp real si poate fi adaptata unei multitudini de contexte particulare.
  • Vetted - primul marketplace din Romania care se ocupa de vanzarea de electronice, permitand cumparatorilor sa achizitioneze dispozitive la mana a doua verificate si selectionate de experti.

Companiile selectate pentru aceasta runda de accelerare beneficiaza si de implicarea partenerilor Globalworth, EY Romania si Banca Transilvania care se concentreaza in mod special pe trei directii specifice: PropTech, Digital Transformation (& Automatizare) si FinTech.

Aceasta editie a Techcelerator a inceput in aprilie 2019, a avut o durata de 10 saptamani si a avut loc atat in ​​Bucuresti, cat si in Cluj-Napoca, cu ajutorul a 50 de mentori romani si straini. Techcelerator a inclus sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, evaluare specifica ecosistemului de start-up-uri si servicii de marketing. Startup-urile au avut, de asemenea, acces la comunitatile internationale pentru dezvoltarea si expunerea pe piata globala si la sesiuni oferite de Google Developers Launchpad, partenerul Techcelerator.

Aceste startup-uri isi vor prezenta public proiectele in cadrul Demo Day care va avea loc vineri, 14 iunie, ca parte a festivalului de tehnologie iCEE.Fest UPGRADE100. Biletele pentru intregul eveniment sunt disponibile aici.

17 start-up-uri au finalizat primele doua runde de dezvoltare accelerata a Techcelerator, beneficiind de investitii totale de 1 milion de euro din partea fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners.

 

Autori

foto
GAPMINDER VENTURE PARTNERS