loader
Clifford Chance Badea castiga Premiul IFLR Casa de Avocatura a Anului in Romania

Clifford Chance Badea castiga Premiul IFLR Casa de Avocatura a Anului in Romania

Clifford Chance este Firma internationala de avocatura a anului si castiga 12 premii la IFLR Europe Awards 2024

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatura Clifford Chance, a primit Premiul Casa de Avocatura a Anului in Romania, in cadrul galei IFLR Europe Awards 2024 organizata in aceasta saptamana, la Londra.

Premiile au fost acordate independent de catre echipa editoriala IFLR, care a avut in vedere exclusiv criteriul inovatiei juridice in tranzactiile transfrontaliere incheiate in cursul anului calendaristic 2023.

Anul trecut, echipa Clifford Chance Badea a fost implicata in majoritatea tranzactiilor importante din Romania, finalizand cu succes tranzactii cu actiuni in valoare de peste 5 miliarde Euro si proiecte de finantare de peste 12 miliarde Euro.

Printre tranzactiile de referinta s-au numarat listarea istorica a Hidroelectrica, vanzarea Enel Romania, vanzarea First Bank, implementarea programelor de eurobonduri ale CEC Bank, Banca Transilvania si Unicredit Bank, precum si delistarea certificatelor globale de depozit (GDR-uri) ale OMV Petrom de la Londra. Pe parcursul anului, casa de avocatura si-a consolidat expertiza vasta in industrii de importanta strategica, cu accent pe sectorul financiar-bancar, fonduri de investitii si infrastructura, si industria energiei (regenerabila si conventionala). Totodata, practica de litigii a Clifford Chance Badea si-a consolidat portofoliul cu solutii favorabile intr-un numar semnificativ de litigii comerciale si de dreptul concurentei pentru investitori de top, din diverse industrii.

Daniel Badea, Managing Partner Clifford Chance Badea, spune: „Recunoasterea IFLR confirma pozitia noastra de lider in industrie si excelenta serviciile noastre juridice. In contextul in care Romania se afla in centrul unor oportunitati de crestere fara precedent, care ne pot transforma intr-un jucator strategic pe plan regional, Clifford Chance Badea asista clienti globali de calibru care recunosc potentialul Romaniei, si sustine, in acelasi timp, capitalul romanesc si un numar tot mai mare de antreprenori de succes care pot genera valoare economica si tranzactionala semnificativa in viitorul apropiat, atat pe plan local, dar si regional”.

In discursul sau de pe scena IFLR, Madalina-Rachieru Postolache, Partener, a spus: „Clifford Chance este o firma globala de avocatura complet integrata, iar excelenta noastra la nivel international este data de excelenta fiecarui birou individual, puse laolalta. Acesta este al 6-lea premiu IFLR national pe care Clifford Chance il castiga pentru Romania si este o onoare sa il accept in numele echipei noastre talentate de la Bucuresti”.

In cadrul IFLR Europe Awards 2024, Clifford Chance a fost desemnata Firma internationala de avocatura a anului si a primit 12 premii:

• Casa Nationala de Avocatura a Anului in Romania si Franta;

• Tranzactia anului: Securitisation and Structured Finance (Enpal solar loan securitisation);                            

• Echipa anului: Debt and equity-linked – toate birourile din Europa;  

• Echipa anului: Financial services regulatory - toate birourile din Europa;        

• Tranzactia anului: Debt and Equity linked - Metro Bank;       

• Tranzactia anului: High yield Eroski;

• Tranzactia anului: Restructuring – Vroon; 

• Echipa anului: Private Equity - toate birourile din Europa;      

• Tranzactia anului: Loan – finantarea 3i/Action Group;  

• Tranzactia anului: Private Equity – BlackRock LTPC – Creed exit;

• Premiu Individual: Rising Stars – international practice: Shimin Lee

Clifford Chance este prezenta in Romania din 2006 si opereaza in prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucuresti se implica in mod constant in tranzactii complexe de imprumuturi sindicalizate, finantari, restructurari, emisiuni de eurobonduri si de actiuni pe piete internationale de capital, instrumente financiare derivate, achizitii de companii de catre investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructura si autostrazi, investitii imobiliare, precum si litigii si arbitraje interne si internationale.

Pentru informatii suplimentare despre Clifford Chance accesati www.cliffordchance.com sau www.linkedin.com/company/clifford-chance-llp

Autori

foto
CLIFFORD CHANCE BADEA