loader
Analiza datelor devine usor accesibila utilizatorilor

Analiza datelor devine usor accesibila utilizatorilor

Interviu MCR: Daniel Pana, Country Manager SAS Analytical Solutions

I: În primul rand, cum a fost 2017 pentru SAS si cum percepeti piata romaneasca in ceea ce priveste apetitul pentru analytics, business intelligence si managementul datelor? Pentru care dintre acestea societatile romanesti manifesta un interes mai mare si de ce?

 

Daniel Pana: As incepe sa raspund la intrebarea dvs. printr-o discutie mai ampla cu privire la stadiul de dezvoltare a pietei de analiza a datelor din Romania, decat sa ma refer direct la apetitul pentru aceasta in 2017. În opinia mea, exista un model general al dezvoltarii romanesti, ceea ce inseamna ca raspandirea similara pe care o putem vedea intre orasele mari si zona rurala este aplicabila maturitatii analitice a pietei IT. Aici sunt companii foarte avansate - majoritatea in sectorul financiar, si incepatori, dar nu foarte multi intre aceste doua nivele.

 

În ceea ce priveste apetitul, companiilor mai dezvoltate le este servit un meniu fix - reglementarile Bancii Centrale Europene, in timp ce celelalte sunt in mare parte determinate de nevoile afacerii. Mai precis, in industria financiara se observa o preocupare asidua in privinta GDPR, PSD II, BSCB 239 care se traduce in Master Data Management, Data Quality etc.

 

Puteti citi interviul integral, in limba engleza, aici.

Autori

foto
SAS ANALYTICAL SOLUTIONS SRL