loader

Cefin Trucks este numit importator exclusiv al Ford Trucks in Romania

Ford Trucks incheie un parteneriat cu Cefin Trucks. Ca urmare a acestei colaborari, Cefin Trucks va oferi servicii de vanzare, post-vanzare si distributie de piese de schimb in Romania.

Cefin Trucks a fost numit importatorul si distribuitorul exclusiv al gamei de produse Ford Trucks in Romania. Activitatea noii operatiuni va incepe la sediul central al companiei, in Bucuresti, si se va extinde prin reteaua de distributie a Cefin Trucks sau a unor parteneri special selectati in acest sens, retea care va acoperi cel putin 8 locatii pana in anul 2018.


“Suntem mandri ca am fost selectati de catre echipa Ford Trucks, la finalul unui proces de evaluare si selectie foarte riguros, derulat pe parcursul unui an. Este o mare onoare pentru Cefin Trucks sa reprezinte un brand de acest nivel in Romania”, a spus cu ocazia noului parteneriat Stefano Albarosa, fondator si CEO Cefin Trucks.


Cefin Trucks va aloca activitatii Ford Trucks in Romania intreaga sa retea si infrastructura de vanzare si post-vanzare /vehicule comerciale, dezvoltate in Romania din anul 1995. In plus, va fi adaugata o capitalizare de 1.5 milioane euro pentru ca activitatea comerciala sa inceapa in forta si pentru a fi asigurata finantarea de stoc necesara. Activitatile existente (comercializarea de vehicule rulate si service) vor fi pilonii dezvoltarii acestei noi operatiuni. Baza materiala a companiei va fi transferata noii operatiuni comerciale dedicate Ford Trucks: angajati profesionisti, sisteme, baze de date de clienti, o echipa de management testata si o afacere in derulare.


Distributia Ford Trucks va deveni o componenta esentiala a strategiei Cefin Trucks in Romania. Operatiunile vor fi conduse de la sediul central din Bucuresti al Cefin Trucks, unul dintre centrele reprezentative ca marime din Europa de Sud Est in ceea ce priveste vanzarea si post-vanzarea de camioane (suprafata totala: 47.139 mp, suprafata construita: 8.559 mp, atelier service: 2.400 mp). Aria initiala de acoperire a retelei va fi formata din Bucuresti, Timisoara, Arad si Deva.


Pentru primul an integral de activitate (2017), Cefin Trucks planuieste vanzarea a 185 de unitati noi Ford Trucks, ajungand la 300 de unitati in 2018 (acest volum se va adauga celui de vanzari de camioane rulate realizat de companie). Contributia Ford Trucks la cifra de afaceri a companiei este estimata la peste 12 milioane de euro, in anul 2017.

 

“Pentru a atinge astfel de obiective si a sustine dezvoltarea continua a retelei Ford Trucks in Romania, vom mari in mod semnificativ echipa actuala cu profesionistii cei mai buni pe care ii are piata de oferit. Datorita indelungatei noastre experiente directe in calitate de centru de vanzare si post-vanzare vehicule comericale, intelegem pe deplin nevoile unei retele de distributie moderne si dinamice. Suntem dedicati recrutarii pentru acest brand si cooperarii cu antreprenorii cei mai buni existenti in domeniul nostru, pentru ne atinge obiectivul pe termen mediu de a face din Ford Trucks un brand de top in Romania”, a continuat Stefano Albarosa.

 

Pentru a sustine lansarea Ford Trucks pe piata, clientii vor beneficia de termeni preferentiali pentru achizitiile in leasing, in cadrul colaborarii cu UniCredit Leasing, care se extinde si la nivelul finantarii stocurilor. Mai mult, fiecare vehicul va veni echipat cu un sistem furnizat de Viasat Romania, care ii va permite proprietarului sa aiba la indemana toate informatiile tehnice si operationale legate de camioane (kilometraj, consum, pozitie), gata sa fie integrat in orice sistem ERP de companie sau sa fie folosit ca furnizor independent de informatii. Va fi oferit gratuit un abonament de doi ani la acest sistem fiecarui proprietar de vehicul.

 

Produsele Ford Trucks concureaza in segmentul > 16 MMA (masa maxima autorizata), un segment deosebit de competitiv si dinamic pe piata auto din Romania in ultimii 4 ani, cu o crestere constanta din 2012 si o rata de dezvoltare foarte ridicata in ultimele 18 luni. La nivelul anului 2016 se estimeaza ca aproape 9.000 de camioane grele vor fi intregistrate in piata din Romania (cu aproximativ 30% mai mult fata de anul trecut).
 

Autori

foto
AIC TRUCKS SRL