loader

Microsoft lanseaza seria de traininguri gratuite „Azure Skills” pentru platforma cloud Azure

Microsoft lanseaza o serie de traininguri gratuite pentru platforma Azure prin intermediul programului Massive Open Online Courses (MOOCs), venind astfel in sprijinul companiilor care isi doresc sa beneficieze la maxim de potentialul acestor solutii.

Mediul de afaceri a intrat in era transformarii digitale. Conform predictiilor Gartner, „pana in 2020, companiile care nu vor utiliza o platforma de cloud vor fi la fel de rare precum sunt astazi companiile care nu utilizeaza internetul” (David Mitchell Smith, Vice President & Gartner Fellow). Cloud-ul este deja un etalon, 80% dintre companiile din intreaga lume fiind in procesul de implementare sau chiar finalizand adoptarea unei astfel de tehnologii. Printre acestea, 85% dintre companiile din Fortune 500 utilizeaza platforma de cloud Microsoft pentru volumele de munca si operatiunile in cloud. Impactul este unul masiv, iar predictiile IDC arata ca investitiile in platformele de cloud vor depasi 500 miliarde $ pana in 2020, 191 miliarde $ cuprinzand doar piata de cloud public.

 

Aceste date sunt in concordanta si cu cele generate de studiul Gartner, „CIO Agenda Report”, realizat in 2016, care arata ca asteptarea este ca veniturile generate de digital sa creasca de la 16% la 37% in urmatorii 5 ani. Cu toate acestea, intr-o lume in care digitalul are o prevalenta tot mai mare, oamenii, nu tehnologia, sunt cei care vor provoca schimbarea. Respondentii din cadrul acestui studiu au indicat faptul ca cea mai mare bariera este lipsa competentelor adecvate, cele mai referentiate fiind cele legate de big data, metode de analiza sau administrarea informatiei (Nota Microsoft: acestea fiind foarte strans legate de tehnologiile cloud). Mai ingrijorator este faptul ca si acum patru ani se citau aceleasi lucruri.

 

Pe masura ce transformarea digitala determina schimbari rapide si in interiorul sectorului de IT, pentru a putea tine pasul, companiile trebuie sa continue sa investeasca in resursele lor cele mai valoroase: angajatii. Companiile care investesc in angajatii lor au o retentie mai buna de personal, o forta de lucru mai eficienta si mai productiva, cu risc redus si disponibilitate mai buna a sistemului, o agilitate crescuta a intregii afaceri si sunt, in general, mai pregatite pentru a beneficia de noi tehnologii si inovatii.


Ca parte a programului MOOC, seria de traininguri pentru platforma Azure include atat sesiuni primare de pregatire ce creeaza o baza solida de aptitudini de Azure, cat si sesiuni de training avansate necesare, acelor companii care isi doresc sa se diferentieze de competitie.

 

Conform datelor simplilearn.com, una dintre platformele de training online de top, 79% dintre cei care obtin o certificare vad un impact direct in cresterea lor profesionala, iar 6 din 10 persoane care obtin o certificare primesc o marire de salariu in sase luni de la obtinerea respectivei certificari.

 

 

Companiile doresc sa isi migreze operatiunile in cloud intr-un ritm propriu si intr-un mod adecvat activitatii specifice derulate in interiorul companiei, iar Microsoft Azure are acea acoperire globala, care sa ii permita sa asigure fiecarui client servicii de cloud scalabile si de incredere. In plus, are capacitatea necesara de a detecta rapid amenintari folosind scalabilitatea si inteligenta cloud-ului, cat si de a raspunde la acestea prompt si complet si are experienta necesara pentru a oferi solutii hibrid care sa permita companiilor sa adopte abordarea corespunzatoare.

 

Studiile arata ca 65% dintre companiile analizate in 2016 folosesc software open source, fata de 60% in 2015. De altfel, aproape 1 din 3 masini virtuale din Azure sunt Linux si mai mult de 60% dintre imaginile din Azure Marketplace sunt bazate pe Linux. In contextul recentului angajament Microsoft fata de open source, seria de cursuri in Azure isi afirma utilitatea nu numai pentru companiile care utilizeaza solutiile Microsoft cloud, ci si pentru cele care folosesc software open source, Azure avand cea mai larga selectie de sisteme de operare, limbaje de programare, framework-uri, instrumente, baze de date si dispozitive.

 

Seria de traininguri Microsoft Azure este facila si convenabil de urmat pentru cursanti, usor de implementat intr-o echipa, iar prin colaborarea cu partenerii Microsoft, programul de instruire poate oferi optiuni de curs online sau in persoana, pliindu-se pe nevoile individuale sau de echipa.

 

„Observam ca ritmul alert in care avanseaza tehnologiile cloud in ultimii ani nu este urmat si de reorientarea specialistilor IT/Dev. La nivel local, mai putin de 20% dintre profesionistii cu certificari traditionale Microsoft au obtinut o noua certificare cloud. Astfel, prin noua platforma de Azure training, sustinem retehnologizarea [modernizare aptitudinilor] acestor specialisti, dar si pregatirea noii generatii pentru o cariera in companii digitale sau antreprenoriat”, declara Ionut Gaota, Partner Strategy Lead la Microsoft Romania.

 

Un avantaj suplimentar il reprezinta pachetele cu certificari MCP incluse, oferite la 99$ sau 279$, cu 1 voucher, respectiv 3 vouchere de examen. Standardul MCP/Microsoft Certified Professional este recunoscut la scara globala ca un etalon al compententelor unui angajat.

 

Mai multe informatii despre aceste cursuri si despre posibilitatile de certificare sunt disponibile aici: https://partner.microsoft.com/en-US/azureskills
 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL