loader
Platforma Minecraft pentru Educatie inspira elevii romani sa „programeze” galeriile seculare ale Cetatii Alba Iulia, pentru viitorul centenar

Platforma Minecraft pentru Educatie inspira elevii romani sa „programeze” galeriile seculare ale Cetatii Alba Iulia, pentru viitorul centenar

Optzeci si noua de echipe de gimnaziu si liceu au adunat peste 170 de elevi din toata tara, care s-au inscris la primul concurs national Minecraft pentru Educatie, organizat de fundatia EOS in cadrul proiectului Informatica365.

Primul centenar al Romaniei este comemorat in mod inedit de concurentii pasionati de informatica. Folosind platforma Microsoft MakeCode si algoritmi de constructie a structurilor repetitive, echipele participante au reconfigurat cetatea Alba Carolina si situl arheologic din Alba Iulia, imaginand universuri virtuale ale anului 2118.

Aceasta prima competitie, botezata de noi cu numele de cod „Edu Minecraft” reprezinta punctul culminant al unui proiect complex de formare a cadrelor didactice in care profesorii au invatat sa joace Minecraft pentru a preda informatica, in special la clasele de gimnaziu. Prin efortul profesorilor mentori, elevii experimenteaza  competentele de programare in proiecte interdisciplinare care combina notiuni de istorie, antreprenoriat, fizica si nu numai”, declara Gabriela Barna, directorul Fundatiei EOS.   

Competitia este structurata pe patru sectiuni: clasele V-VI, clasele VII-VIII, clasele IX-X si clasele XI-XII. Juriul este format dintr-o echipa multidisciplinara de experti in domeniile educatie, IT, design si societate civila. La finalul etapei de jurizare, pe 14 decembrie, echipele castigatoare din fiecare categorie vor fi premiate intr-un cadru festiv.

Concursul este organizat in cadrul Informatica365, un proiect amplu care si-a asumat formarea unui numar de 3.300 de profesori de informatica. Proiectul este implementat de Fundatia EOS in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, prin Casele Corpului Didactic, se adreseaza cu precadere acelor profesori care au inceput sa predea noua disciplina de Informatica si TIC la gimnaziu si este derulat cu sprijinul financiar al programului filantropic Microsoft YouthSpark. 

Prima editie a Concursului National Minecraft pentru Educatie („Edu Minecraft”) este dedicata comemorarii Centenarului Romaniei si se deruleaza sub egida Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, care a salutat initiativa propusa de Fundatia EOS.

Autori

foto
EOS KSI ROMANIA SRL