loader
MICROSOFT TECH DAY

MICROSOFT TECH DAY

Microsoft Romania, impreuna cu partenerii sai, organizeaza pe 18 octombrie, la Willbrook Platinum Business & Convention Center, Microsoft Tech Day, cel mai important eveniment dedicat developerilor si specialistilor IT din Romania.

Evenimentul este gratuit pentru participanti. Agenda evenimentul reuneste teme de interes pentru pasionatii de tehnologie, prin sesiuni de tip hands-on, demo-uri tehnice si studii de caz, cu scopul de a indruma si ajuta profesionistii IT sa gandeasca si sa implementeze mai usor solutii concrete la cele mai intalnite provocari din aria transformarii digitale.

Printre speakerii din cadrul evenimentului se regasesc:

Alessandro Mursean, DevOps Lead UiPath va expune cum comunicarea, colaborarea si integrarea in cadrul dezvoltarii de software usureaza in mod semnificativ munca oamenilor.

Daniel Daraban, Senior Product Manager, Datacenter BitDefender si Gabriel Mazarache, Solutions Architect, Datacenter BitDefender, deschid track-ul dedicat securitatii cibernetice si pun accentul pe detectarea amenintarilor comportamentale.

Evenimentul se bucura de prezenta a 4 specialisti in tehnologii Microsoft (MVP - Most Valuable Professional): Ciprian Jichici, MVP AI – Genisoft, Mihai Tataran, MVP Infrastructure – Avaelgo, Cristian Lefter, MVP Data si Vlad Iliescu, MVP AI. Ei vor sustine sesiuni despre eficienta operationala, reducerea riscului si efortului obtinute prin trecerea catre cloud si rezolvarea problemelor cu ajutorul AI, Azure ML Studio si Python.

Conferinta va fi structurata pe patru track-uri, urmarind principalele tendinte tehnologice:

1. OSS (Open Source)/DevOps

Alessandro Muresean, DevOps Lead la UiPath, prezinta modul in care unicornul industriei software din Romania creeaza aplicatii bazate pe tehnologii Microsoft. DevOps pune accentul pe comunicarea, colaborarea si fuziunea intre dezvoltatorii de software si zona operationala din IT, oferind numeroase solutii prin care oamenii isi pot usura munca.

Potrivit unui raport din 2018, prezentat de DORA (Echipa de Cercetare si Evaluare DevOps), companiile care au departamente DevOps foarte competente, fata de cele ai caror dezvoltatori nu sunt la fel de avansati, realizeaza de 46 de ori mai multe implementari, au un timp de recuperare de 2,604 ori mai rapid si o rata de esec de 7 ori mai mica atunci cand compania trece prin transformari organizationale.

Jaroslav Stakun, Senior Solutions Arhitect Redhat, va prezenta RedHat Openshift: o solutie ce poate fi in acelasi timp “traditionala" “on-premise”, dar si in cloud. Indiferent de scenariul de utilizare, Red Hat® OpenShift® este platforma princiala Kubernetes pentru o experienta extraordinara, mai rapida decat se poate inchipui".

2. Securitate cu BitDefender

3. Inteligenta Artificiala

Sectiunea prezinta cele mai noi solutii de Machine Learning, Cognitive Services si tehnologii care transforma aplicatiile si modul in care facem business. Sunt prezentate solutii reale, iar participantii pot asista la o discutie care isi propune sa reanalizeze cazul Titanic si arata cum poate fi prezisa statistic supravieturiea pe vas, folosind Azure Machine Learning Studio si Python.

Ciprian Jichici, MVP AI, va sustine o sesiune aparte dedicata programului AI pentru actiuni umanitare (AI for HA) menit sa valorifice eficienta AI pentru reabilitare in caz de calamitate, sa raspunda nevoilor copiilor, sa protejeze persoanele stramutate si sa promoveze respectarea drepturilor omului.

4. Solutiile de infrastructura hibrida/cloud.

Cisco va prezenta cele mai noi si performante solutii de Cloud Hybrid Cloud, dezvoltate in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, nevoiele tehnice si cele specifice mediului de afaceri. Azure Stack si Cisco permit clientilor sa aduca in propriul centru de date o extensie a platformei Azure, dar si scenarii concrete de configurare si implementare. Un astfel de exemplu este si solutia de Calcul de Inalta Performanta (High Performance Computing) in Cloud, implementata la Warner Bross. Solutia presupune aplicarea de “digital watermarks” pe mii de filme in doar cateva ore , economisind astfel saptamani intregi de munca.

Agenda completa a evenimentului precum si formularul de inscriere sunt disponibile aici.

Numarul de locuri este limitat si se atribuie in ordinea solicitarilor primite si validate de organizator.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL