loader
Electrogrup, membra a grupului E-INFRA, isi lanseaza divizia Smart City si tinteste leadership-ul pe piata romaneasca a solutiilor de profil

Electrogrup, membra a grupului E-INFRA, isi lanseaza divizia Smart City si tinteste leadership-ul pe piata romaneasca a solutiilor de profil

Noua divizie este coordonata de Dragos Nedelea si subordonata lui Adrian Florea, CEO Electrogrup

Electrogrup anunta astazi ca isi lanseaza o divizie speciala, dedicata proiectelor Smart City, care consolideaza capacitatile si resursele companiilor din holding-ul E-INFRA, cu scopul de a deveni lider al pietei romanesti de solutii de profil.

“Implementarea solutiilor Smart City se bazeaza in primul rand pe componente de infrastructura iar Electrogrup este, in esenta, o companie de infrastructura, printre putinele care functioneaza cu un capital integral romanesc. Ambitiile noastre de a deveni un campion regional implica si prezenta noastra directa, consistenta, intr-un segment cu un viitor frumos si sigur - Smart City. Imi face placere sa anunt ca cea mai de succes echipa Smart City din Romania se alatura Electrogrup si pune bazele unei divizii dedicate, ce va capitaliza nu doar experienta membrilor sai, ci si bagajul consistent de resurse si know-how al companiilor din grup", declara Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Astfel, Dragos Nedelea se alatura echipei Electrogrup in rolul de Business Development Director Smart City. Anterior, Nedelea a ocupat acelasi rol in cadrul Telekom Romania, a pus bazele departamentului de servicii dedicate sectorului public in cadrul Deloitte Audit Romania si a lucrat in Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice din Ministerul Finantelor Publice. Noua divizie ii include si pe Corina Palos, in rolul de Bid Manager, precum si pe Costin Constantin, in pozitia de Business Development Manager, ambii cu o experienta anterioara considerabila in implementarea de solutii Smart City in Telekom Romania, dar si in cadrul altor integratori.

"Tintim sa devenim cel mai mare furnizor de solutii Smart City din Romania, iar beneficiarii nostri sunt locuitorii tuturor localitatilor din Romania, indiferent de dimensiune, deschise la implementarea de astfel de proiecte. Nu ne vom limita la a implementa solutii punctuale, ci ne propunem sa generam regiuni inteligente si platforme comune, ce vor integra solutii pe mai multe verticale. Mai mult, totul se bazeaza pe standarde deschise, fara limitarea unui singur tip de tehnologie, pentru a asigura o integrare reusita a tuturor solutiilor“, spune Dragos Nedelea, Business Development Director Smart City, Electrogrup.

Expertiza Smart City din cadrul E-INFRA include, pana in prezent, mai multe proiecte implementate de companiile din grup, precum supravegherea video inteligenta, in Cluj-Napoca (Electrogrup), monitorizarea calitatii aerului si sistemul de monitorizare a parcarii neregulamentare in Alba Iulia (Direct One), solutii de tip Smart Energy si Smart Metering  (Nova Power & Gas), precum si sistemul de management al retelelor de utilitati dezvoltat pentru reteaua metropolitana de fibra optica din Bucuresti (Netcity). Datorita componentei importante de lucrari civile si de integrare, divizia Smart City devine parte integranta a Electrogrup, care va functiona ca un pol de proiecte de acest tip pentru intregul grup.

“Viitorul economiei mondiale se bazeaza pe orase ca poli de crestere, iar orasele viitorului se vor baza pe infrastructura inteligenta – Smart Cities capabile sa atraga talent si sa asigure un nivel inalt al calitatii vietii. Viziunea noastra este sa fim facilitatorii acestei dezvoltari. E-INFRA este grupul cel mai bine pozitionat sa sustina dezvoltarea oraselor din Romania, prin infrastructura si solutiile necesare pentru a le trasnforma in Smart Cities”, spune Daniel Farmache, CEO E-INFRA.

Autori

foto
ELECTRO GRUP SRL