loader
A fost trasata axa Bucuresti - New York a competentelor digitale, pentru finala Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2019

A fost trasata axa Bucuresti - New York a competentelor digitale, pentru finala Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2019

Trei elevi de liceu vor reprezenta Romania la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist (Microsoft Office World Championship - MOSWC), care va avea loc in perioada la New York, in perioada 28-31 iulie.

Mihaela Florea, de la Colegiul National Gh. M. Murgoci, Braila s-a calificat pentru a doua oara in finala mondiala din America. Anul trecut Mihaela a ocupat locul 4 mondial la Power Point. Adrian Boier si Adrian Muntean, de la Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca vor reprezenta Romania la sectiunile Word si respectiv Power Point. Toti se vor pregati in urmatoarea perioada de timp atat pentru bacalaureat, cat si pentru competitia din America.

An de an tinerii care se califica pentru Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist inspira alti colegi sa se certifice in utilizarea aplicatiilor Microsoft Office, apoi sa se inscrie in competitia mondiala.

”Ma bucur ca merg la New-York pentru ca voi cunoaste noi tineri din diferite zone ale globului, care provin din diferite culturi. Doresc sa urmez o cariera in domeniul IT si toate certificarile MOS dobandite mi-au ajutat in aplicatiile pe care le-am facut la universitatile din Anglia. La nivel personal lucrul cu aplicatiile Microsoft Office imi dezvolta foarte mult capacitatea de a face lucruri repede, adica time management”, a spus Mihaela Florea, reprezentanta Romaniei la sectiunea Excel.
 
Competitia Microsoft Office Specialist este singura competitie din lume acreditata de catre Microsoft care ofera o platforma unica de testare, astfel incat elevii si studentii din intreaga lume sa isi poata demonstra experienta cu instrumentele Microsoft Office.

”Solutiile Microsoft Office 365 s-au dezvoltat enorm in ultimii ani si incorporeaza capabilitati din ce in ce mai complexe care sa ne faca viata mai usoara si sa ne ajute sa evoluam. La Microsoft, sustinem evolutia prin tehnologie, mai ales in ceea ce priveste amplificarea capacitatilor noastre si sunt foarte bucuroasa sa vad ca aceasta competitie capata amploare de la un an la altul”, a spus Violeta Luca, General Manager, Microsoft Romania.

Campionii Nationali Microsoft Office Specialist 2019 sunt:

Word
1.    Adrian Boier, Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca
2.    Alexandra Popescu, Scoala Gimnaziala Nr. 1, Hartiesti
3.    Silviu Balan, Colegiul National Gh. M. Murgoci, Braila

Excel
1.    Mihaela Florea, Colegiul National Gh. M. Murgoci, Braila
2.    Cristina Ciocaru, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Bucuresti
3.    Dominique Ogreanu, Colegiul National Matei Basarab, Ramnicu Valcea

PowerPoint
1.    Adrian Muntean, Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca
2.    Tiberiu Danciu, student, a sustinut Colegiul National Ion Creanga, Bucuresti
3.    Sebastian Vantu, Colegiul National de Informatica, Piatra Neamt

In topul celor mai interesate judete sa califice elevi pentru campionatul de anul acesta s-au aflat Braila si Vrancea, pe langa Bucuresti. Cea mai dificila sectiune a fost considerata Excel, iar preferata candidatilor a fost Word.

Nationala Campionatului Microsoft Office Specialist a fost organizata la Bucuresti de Fundatia EOS in parteneriat cu Certipro Education si Microsoft Romania, ca parte a celui mai prestigios eveniment de validare a competentelor de utilizare a aplicatiilor de productivitate Microsoft Office din lume.  

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019 pot fi accesate pe site-ul www.moschampionship.com

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL
foto
FUNDATIA EOS ROMANIA