loader
Wolf Theiss a asistat DTEK Renewables International cu privire la achizitionarea unui proiect de energie eoliana de 60 MW in Romania

Wolf Theiss a asistat DTEK Renewables International cu privire la achizitionarea unui proiect de energie eoliana de 60 MW in Romania

Echipa Wolf Theiss, condusa de Partener Ileana Glodeanu si Counsel Adina Aurel, a oferit consultanta juridica DTEK Renewables International pe parcursul acestei tranzactii

DTEK Renewables International, un investitor si operator in domeniul energiei regenerabile in Romania si in UE, a achizitionat o centrala eoliana cu o capacitate instalata de 60 MW, situata in satul Ruginoasa, judetul Iasi, cu asistenta juridica din partea Wolf Theiss. Acest proiect de parc eolian a fost achizitionat de la antreprenori locali care activeaza pe piata energiei regenerabile.

DTEK Renewables International a instalat prima turbina eoliana - cu o capacitate de 6MW, cea mai mare turbina de acest tip din Romania, cu un diametru de 162 de metri si o inaltime a butucului de 125 de metri - la centrala eoliana din satul Ruginoasa, judetul Iasi. Zece (10) turbine eoliene Vestas V162 EN Ventus de 6 MW vor fi instalate pana la sfarsitul acestui an in cadrul acestui proiect de energie regenerabila. Centrala va avea o capacitate instalata totala de productie de 60 MW si, odata finalizata, va produce aproximativ 150.000 MWh de energie electrica anual, ceea ce reprezinta suficienta energie pentru a alimenta peste 43.000 de locuinte din Romania, reducand in acelasi timp emisiile de CO2 cu 38.000 de tone pe an.

Echipa Wolf Theiss, condusa de Partener Ileana Glodeanu si Counsel Adina Aurel, a oferit consultanta juridica DTEK Renewables International pe parcursul acestei tranzactii, inclusiv in cadrul unui exercitiu complex de due diligence, redactarea si negocierea contractului de achizitie de actiuni si a altor documente tranzactionale pentru implementarea proiectului. Echipa Wolf Theiss dedicata acestui proiect a fost formata din Associates, Iulia Cumparatu, Elena Ionascu, Marius Moldoveanu si Vlad Catana (Corporate /M&A) si Counsel Dana Toma (Real Estate & Construction).

Proiectul a presupus accesarea unei linii de credit de 55.000.000 de euro de tip senior de la Kommunalkredit Austria AG. Echipa de Banking & Finance a Wolf Theiss – coordonata de Partener Claudia Chiper, impreuna cu Senior Associate Alexandru Asaftei si Associates Catalin Sabau si Ana Florea – a asistat DTEK Renewables International in legatura cu aspecte juridice referitoare la contractul de credit si celelalte documente de finantare aferente incheiate de catre debitor si alti furnizori de garantii cu Kommunalkredit Austria AG, una dintre primele finantari de parcuri eoliene din Romania care va fi acordata pe baza de pret comercial al energiei electrice. Proiectul va contribui la aprovizionarea multor gospodarii cu energie durabila si curata, iar echipa Wolf Theiss este incantata ca a contribuit la acest proiect ca parte a politicii sale de sustenabilitate.

"Suntem mandri sa asistam clientul nostru regional pe termen lung, DTEK Renewables International, in aceasta achizitie de importanta strategica, instalarea primei turbine de 6 MW la Ruginoasa fiind un reper pentru piata romaneasca", a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener si Coordonator al practicii de Corporate / M&A in cadrul biroului Wolf Theiss din Bucuresti.

"Suntem bucurosi ca am jucat un rol in sprijinirea DTEK Renewables International in extinderea portofoliului sau de energie regenerabila in Romania. Aceasta noua tranzactie a fost, de asemenea, o oportunitate pentru echipa Wolf Theiss de a construi legaturi si mai stranse cu clientul nostru ", a declarat Adina Aurel, Counsel Wolf Theiss Bucuresti.

Despre Wolf Theiss

Fondata in 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatura din Europa Centrala si de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputatia pe baza unor cunostinte locale de neegalat, sustinute de capacitati internationale puternice. Cu 400 de avocati in 13 tari, peste 80% din activitatea firmei implica reprezentarea transfrontaliera a clientilor internationali.

In Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina, Wolf Theiss reprezinta companii industriale, comerciale si de servicii locale si internationale, precum si banci si companii de asigurari. Combinand dreptul si afacerile, Wolf Theiss dezvolta solutii complete si constructive pe baza cunostintelor juridice, fiscale si de afaceri.