loader
Vinul Unirii, produsul aniversar lansat de Jidvei

Vinul Unirii, produsul aniversar lansat de Jidvei

Cu ocazia Primului Centenar al Romaniei Mari, Jidvei aduce un omagiu tuturor acelora care s-au dedicat infaptuirii unitatii nationale, prin lansarea Vinului Unirii, produs aniversar care celebreaza acest moment de sarbatoare a tuturor romanilor.

„Vinul Unirii a luat nastere din dorinta noastra, a marii familii Jidvei, de a reda prezentului ceea ce trecutul ne-a daruit mai valoros, de a pune in lumina? acele sentimente si trairi care aduse impreuna au facut posibila? indeplinirea celui mai puternic act din istoria Romaniei. Cred ca trebuie sa ne marturisim bucuria ca suntem romani. Acesta este mesajul cel mai important pe care trebuie sa il transmitem tinerilor”, a spus ing. Claudiu Necsulescu, Presedinte Jidvei.

 

Pentru Vinul Unirii, Jidvei a ales doua sortimente: Feteasca Regala, care a fost identificata pentru prima data in anii 1920, chiar pe podgoria Tarnave – aici fiind patria acestui soi, ce se intinde pe o suprafata de peste 800 ha, si Roze, un cupaj din soiurile Pinot Noir, Cabernet Sauvignon si Shyraz.

 

„Un soi pur romanesc, nascut in Transilvania, Feteasca Regala aduce la aceasta sarbatoare vioiciunea sa limpede si stralucitoare, impunandu-se prin prospetime si fructuozitate, dar si prin aciditatea revigoranta si echilibrul perfect al aromelor sale de citrice, mar verde si note de flori albe. In acelasi timp, roze-ul cu nuante visinii, delicat si plin de stralucire, este o declaratie de bucurie si de speranta, o explozie de primavara, de arome intense si calde, gust amplu si onctuos cu note de merisoare, cirese negre si coacaze rosii”, a spus Ioan Buia, Director de vinificatie Jidvei.

 

Odata cu lansarea produsului aniversar, Jidvei anunta campania nationala „Moment de Mare Unire”, pe care o va desfasura pe tot parcursul anului 2018. Campania are doua componente principale – evenimente si concursuri – si este impartita in mai multe sectiuni – Cuvinte de Mare Unire, Arta de Mare Unire si Muzica de Mare Unire.

 

„In urma cu un veac, romani din toate colturile tarii s-au indreptat catre Alba Iulia pentru a pune impreuna o dorinta comuna de unire. Astazi, prin campania Moment de Mare Unire, incurajam romanii sa arate acelasi spirit pe care l-au avut stramosii nostri si le oferim un context care ii aduce din nou impreuna”, a spus Ana Necsulescu, Marketing Manager la Jidvei.

 

Astfel, Jidvei indruma tinerii spre documentare si invatare, indeamna romanii de pretutindeni sa impartaseasca povestile si experientele pe care le-au auzit de la cei care au trait clipele Marii Uniri, si contribuie la portretizarea in culori a Marii Uniri si la redescoperirea cantecelor istorice si patriotice.

 

In desfasurarea campaniei, Jidvei a incheiat parteneriate cu autoritatile judetene din Alba si cu Televiziunea Romana, alaturi de care va desfasura proiecte legate de Centenar, precum si cu Editura Paideia, cu sprijinul careia va organiza o expozitie itineranta cu fotografiile Unirii realizate de Samoila Marza si alte imagini din secolul trecut imprimate pe hartie realizata manual.
 

Autori

foto
JIDVEI FILIALA ALBA SRL