loader
SPARK isi extinde flota auto din Romania cu 100 masini electrice Dacia Spring

SPARK isi extinde flota auto din Romania cu 100 masini electrice Dacia Spring

Noile masini vor creste semnificativ disponibilitatea serviciului de carsharing cu vehicule electrice in Bucuresti

SPARK, cea mai mare companie de carsharing din Romania, incheie un parteneriat cu Dacia si va adauga 100 de masini noi Dacia Spring, 100% electrice, in flota de carsharing. Odata cu aceasta extindere, flota totala SPARK va depasi 500 de masini electrice in Romania, cu 6 modele diferite. Masinile sunt deja disponibile pentru clientii SPARK din Bucuresti.

Noile masini vor creste semnificativ disponibilitatea serviciului de carsharing cu vehicule electrice in Bucuresti. Dacia Spring este o masina electrica potrivita pentru mobilitatea urbana, avand o baterie de 27 kWh si o autonomie de pana la 230 km, conform WLTP. Dintre toate pietele in care SPARK opereaza in prezent, Dacia Spring este disponibila exclusiv in Romania si se va afla in segmentul de pret redus al serviciului.

Suntem foarte multumiti de ritmul in care ne dezvoltam in Romania”, a declarat Dimitar Stoyanov, Country Manager al SPARK Romania. „In numai doi ani am reusit sa ne extindem flota auto de 10 ori si sa devenim cel mai mare operator de carsharing din Romania. Avem mai mult de 80.000 de utilizatori si 6 modele diferite de masini complet electrice. Masinile noastre nu elibereaza emisii nocive si astfel combatem unele dintre cele mai grave probleme din orase - poluarea atmosferica si fonica, traficul intens si lipsa spatiilor de parcare. Fiecare dintre masinile noastre este condusa in fiecare zi de numeroase persoane diferite, care au decis sa nu foloseasca masina personala sau chiar sa nu detina una. Cel mai mare beneficiu al nostru este ca am reusit sa le oferim utilizatorilor nostri optiunea de a avea o masina la indemana oricand si oriunde au nevoie, indiferent daca o folosesc pentru cateva minute, o zi sau o perioada mai lunga”, a adaugat el.

La inceputul acestui an, SPARK a anuntat ca a semnat un acord cu GEM Global Yield LLC SCS, un grup privat de investitii alternative cu sediul in Luxemburg, pentru un angajament de capital de 30 de milioane de euro. In cadrul acordului, GEM se angajeaza sa ofere SPARK o facilitate de subscriere de actiuni in valoare de pana la 30 de milioane de euro pe o perioada de 36 de luni, dupa listarea publica a actiunilor SPARK Technologies. Veniturile obtinute din aceasta finantare vor fi utilizate pentru intrarea pe noi piete din UE, pentru extinderea masiva a bazei de clienti si a flotei SPARK si pentru dezvoltarea continua a sistemelor software patentate.   

Despre SPARK

SPARK ofera servicii de carsharing exclusiv cu masini electrice si isi propune sa imbunatateasca viata de zi cu zi prin furnizarea de servicii de transport in comun cu emisii zero, usor accesibile si la preturi convenabile in marile orase europene. Platforma pune la dispozitie peste 1.500 de masini complet electrice si este disponibila pentru utilizare in comun prin intermediul aplicatiei mobile SPARK in orase din tarile Uniunii Europene: Bucuresti, Sofia, Plovdiv si Vilnius. Pana in prezent, compania a ajuns la o baza de peste 270.000 de clienti pe toate pietele in care opereaza. SPARK este o companie privata, fondata in Lituania.

Autori

foto
SPARK CAR SHARING SRL