loader
Schneider Electric lanseaza o solutie de software digital twin

Schneider Electric lanseaza o solutie de software digital twin

EcoStruxure Machine Expert Twin reduce timpul de punere in functiune cu 60% si timpul de lansare pe piata cu 50% prin optimizarea proceselor de proiectare si constructie

Schneider Electric, liderul in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, a lansat EcoStruxure Machine Expert Twin, o solutie software digitala scalabila pentru gestionarea intregului ciclu de viata al echipamentelor.

Software-ul permite producatorilor de echipamente originale (OEM) sa creeze modele digitale ale aparatului real, astfel incat acestea sa poata fi proiectate si puse in functiune virtual inainte de procesul de constructie in sine. Mediul intuitiv EcoStruxure Machine Expert Twin include componente mecatronice drag-and-drop, interfete VR/AR si biblioteci axate pe aplicatii, toate acestea permitand proiectarea in paralel a sarcinilor mecanice, electrice si de control.

Mediul de programare deschis al solutiei permite add-on-uri si extensii, cu o multitudine de module avansate si integrare perfecta in EcoStruxure Machine Expert si EcoStruxure Machine Advisor, precum si adaptarea la sursele de date, fluxurile de lucru si procesele clientilor. EcoStruxure Machine Expert Twin ii ajuta pe OEM sa imbunatateasca procesele de proiectare si calitatea si sa minimizeze costurile. De asemenea, ofera un nivel complet nou de flexibilitate si eficienta in operatiuni si mentenanta.

Software-ul digital twin deschide calea pentru noi modele de echipamente, permitand un proces de productie mai agil si sporind performanta produselor rezultate”, spune Ali Haj Fraj, Senior Vice President, Digital Factory, Schneider Electric. ”Proiectarea proceselor de productie cu EcoStruxure Machine Expert Twin poate oferi OEM-urilor un timp de lansare pe piata mai rapid, un risc mai mic de functionare defectuoasa si echipamente care sunt cu adevarat potrivite cu scopul in care sunt utilizate.”

Folosind EcoStruxure Machine Expert Twin, clientii se pot astepta la:

• O economie de 60% in timpul de executie

• Time-to-market cu pana la 50% mai rapid

• Economii de pana la 20% la costurile calitatii prin testare inainte si in timpul punerii in functiune

EcoStruxure Machine Expert Twin acopera intregul ciclu de viata al echipamentelor, de la vanzari, concept si proiectare, pana la productie si exploatare. Transformarea ideilor de design in animatii de vanzari relevante ii ajuta pe clienti sa vizualizeze corect produsul final, in timp ce design-ul aprofundat ajuta la imbunatatirea si verificarea prototipurilor, la reducerea riscurilor si a costurilor legate de calitate si la accelerarea timpului de lansare pe piata.

EcoStruxure Machine Expert Twin revolutioneaza constructia de echipamente si utilaje prin digitizarea tuturor proceselor, de la un design detaliat la cele mecanice, electrice si controale, permitand strategii de testare virtuala si punerea in functiune, precum si testarea de acceptare din fabrica (FAT) intr-un timp mai scurt. Solutia imbunatateste, de asemenea, testele de integrare a sistemului, creste calitatea software-ului, accelereaza evolutia productiei si economiseste timpul crucial de punere in functiune la fata locului.

De asemenea, poate deschide noi fluxuri de venituri pentru OEM pe parcursul intregului ciclu de viata al utilajului prin intretinerea acestuia, instruirea operatorilor, imbunatatiri si upgrade-uri ulterioare. Software-ul le permite OEM-urilor sa ofere noi servicii bazate pe solutii digital twins, sa imbunatateasca si sa testeze virtual actualizarile software si sa reduca timpul de nefunctionare a utilajelor.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro 

Discover Life is On

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL