loader
PwC a incheiat anul financiar 2021 cu venituri de 45 miliarde dolari la nivel global

PwC a incheiat anul financiar 2021 cu venituri de 45 miliarde dolari la nivel global

In pofida provocarilor economice din ultimul an, PwC a investit, in perioada 01 iulie 2020 - 30 iunie 2021, peste 2,6 miliarde dolari in angajati, tehnologii, in calitatea muncii si noi produse si servicii

PwC a inregistrat venituri de 45 miliarde dolari la nivel global, in anul financiar incheiat la 30 iunie 2021, in crestere 4,9%. Dupa o evolutie liniara in cea mai mare parte a anului, cresterea a ajuns la 18,1% in perioada aprilie-iunie, comparativ cu intervalul similar din 2020, reflectand cererea mare pentru servicii de restructurari sau tranzactii, pe masura ce economiile au inceput sa se deschida.

Prioritatea noastra principala a fost protejarea sanatatii, sigurantei si bunastarii colegilor nostri. Cu rezistenta si angajamentul lor am reusit sa lucram impreuna astfel incat sa livram proiecte de calitate si sa venim cu solutii inovatoare pentru toti clientii nostri din intreaga lume. De asemenea, am lansat noua strategie globala “The New Equation”, care raspunde celor doua nevoi critice ale fiecarei organizatii: cea de a construi incredere pentru clienti si obtinerea unor rezultate de durata. Si vom sustine aceasta strategie cu investitii de peste 12 miliarde dolari in urmatorii 5 ani si peste 100.000 de noi locuri de munca”, a declarat Bob Moritz, Presedintele PwC la nivel global.

Rezultate solide pentru toate liniile de servicii

Pe linii de servicii, veniturile din audit au crescut cu 1,2%, pana la 17,1 miliarde dolari, cele din consultanta au inregistrat un avans de 3,1%, la 7 miliarde dolari, iar cele din taxe/legal au urcat cu 1,7%, pana la 11 miliarde dolari.

In pofida provocarilor economice din ultimul an, PwC a investit, in perioada 01 iulie 2020 - 30 iunie 2021, peste 2,6 miliarde dolari  in angajati, tehnologii, in calitatea muncii si noi produse si servicii.

In anul financiar 2021, compania a angajat peste 90.000 de persoane, ajungand la un total de 295.000 de angajati in 156 de tari la nivel mondial.

Rezultatele pe regiuni

Veniturile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) s-au majorat cu 2%. In Marea Britanie veniturile au crescut cu 2%, in Orientul Mijlociu cu 4,8%, iar in Turcia au avut un avans puternic de 30%. In schimb, veniturile din Africa au fost afectate de pandemie si au inregistrat o scadere cu 3,6% fata de anul precedent.

In Asia, PwC a raportat o crestere cu 6,2%, cel mai mare aport la aceasta crestere avandu-l Coreea de Sud, care a inregistrat o majorare de 12,3%. Si PwC Australia a revenit la crestere in anul fiscal 2021, cu 2,4%, dupa o scadere de 1,2% in anul anterior.

Operatiunile din America au stagnat, reflectand scaderea semnificativa a platilor si a cheltuielilor realizate de clienti, care au avut un impact deosebit asupra PwC SUA, unde veniturile au ramas la acelasi nivel de la an la an. Exceptia a fost PwC Canada, ale carei venituri au crescut cu 5,1%.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o retea de firme prezenta in 156 de tari cu mai mult de 295.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.

© 2021 PwC. Toate drepturile rezervate.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS SERVICII SRL