loader
BestJobs: Se cauta specialisti, 55% dintre joburile disponibile ii vizeaza pe candidatii white collars

BestJobs: Se cauta specialisti, 55% dintre joburile disponibile ii vizeaza pe candidatii white collars

Oferta de joburi remote care se adreseaza preponderent categoriei white collars, disponibile pe platforma BestJobs, continua sa creasca de la o luna la alta

Mai mult de jumatate dintre joburile disponibile in luna septembrie pe platforma de recrutare BestJobs s-au adresat candidatilor din categoria „white collars”, adica specialistilor care lucreaza de la birou, cu 15% mai mult decat in luna august. Si joburile pentru candidatii „gold collars”, adica cei cu specializari superioare, au inregistrat o crestere de 20% fata de luna trecuta si reprezinta 15% din volumul total.

In luna septembrie, topul domeniilor cu cele mai multe oferte de joburi care vizeaza aceasta categorie de candidati (white collars) a fost condus de Vanzari, unde s-au cautat cel mai adesea „consultant vanzari”, „coordonator vanzari” sau „consilier vanzari”, urmat de domeniul Financiar/ Contabilitate, unde cele mai multe oferte au fost pentru „manager de audit intern”, „contabil autorizat” si „consultant financiar”, si de IT/ Telecom, unde sunt cautati specialistii IT, avand cunostinte in Java, PHP sau Quality Assurance.

In plus, oferta de joburi remote care se adreseaza preponderent categoriei white collars,  disponibile pe platforma BestJobs, continua sa creasca de la o luna la alta, numai in septembrie inregistrand o crestere de 20% fata de luna anterioara.

Observam ca imediat ce perioada traditionala a concediilor a luat sfarsit, recrutarile s-au intensificat si au aparut si mai multe joburi remote dedicate candidatilor white-collars. Analizand activitatea de pe BestJobs, cresterea nu ne surprinde, intrucat acest segment a fost intotdeauna foarte dinamic pe platforma noastra, atat din punct de vedere al ofertei, cat si al cererii”, spune Ana Visian, Marketing Manager BestJobs Romania.

Si in luna septembrie candidatii au fost foarte activi si au inregistrat cu 10% mai multe aplicari decat in luna august, semn ca au revenit din concedii cu planuri de schimbare.

 Cele mai multe aplicari s-au efectuat in Bucuresti, in numar de 229.337. Judetul Timis ocupa locul 2 in acest clasament, cu 62.868 de aplicari, urmat de Cluj, cu 46.262 de aplicari. La polul opus, se regasesc judetele Teleorman, cu 4.852 de aplicari, Harghita, cu 4.679 de aplicari si Ialomita, cu 3.593 de aplicari.

Datele platformei BestJobs arata ca in luna septembrie femeile au fost mult mai active decat barbatii in cautarea de noi oportunitati de munca, inregistrand 58% dintre aplicari.

Candidatii care folosesc BestJobs pentru a-si gasi un nou job navigheaza pe platforma cu ajutorul functiei de cautare, pentru a gasi rapid anunturile care ii intereseaza. In luna septembrie, se disting anumite tendinte in functie de cuvintele cheie folosite de candidati in cautarile directe, astfel: 10% din totalul cautarilor au fost pentru „joburi remote” si 3% pentru „joburi part-time”. Alte 15% dintre cautari au fost pentru posturi in domeniul Financiar, 11% in Inginerie si 10% in Transporturi.

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 20 ani in domeniu, BestJobs a fost implicata in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie si servicii conexe recrutarii pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare, recrutare si de dezvoltare profesionala si personala. In orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionisti conectati la piata muncii, peste 30.000 de joburi si mii de freelanceri, agenti de recrutare, coachi, mentori, terapeuti, avocati si alte tipuri de specialisti.

Autori

foto
BESTJOBS RECRUTARE SA