loader
Intracom Telecom contribuie la construirea unui oras sustenabil in Serbia

Intracom Telecom contribuie la construirea unui oras sustenabil in Serbia

Orasul Belgrad a initiat acest proiect in vederea imbunatatirii calitatii vietii cetatenilor sai si pentru a oferi servicii Smart City, cautand solutii pentru monitorizarea si reducerea poluarii aerului

Intracom Telecom, un furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, anunta castigarea unui proiect Smart City in Belgrad, Serbia, pentru monitorizarea poluarii aerului din oras si imbunatatirea calitatii aerului in ansamblu. Intracom Telecom, impreuna cu partenerul sau Ecomaks Solutions, vor implementa acest proiect multianual, iar primele rezultate sunt asteptate inainte de sfarsitul anului.

Orasul Belgrad a initiat acest proiect in vederea imbunatatirii calitatii vietii cetatenilor sai si pentru a oferi servicii Smart City, cautand solutii pentru monitorizarea si reducerea poluarii aerului. Intracom Telecom furnizeaza platforma sa de ultima generatie Unified IoT Orchestration (uiTOP ™) pentru achizitia si vizualizarea datelor si suita inovativa de aplicatii de tip AI, Cognitiva ™, pentru modelarea si prognozarea datelor, in timp ce Ecomaks Solutions furnizeaza statii de monitorizare a calitatii aerului.

Prin acest proiect, o retea larga de statii de monitorizare a calitatii aerului va fi instalata in tot orasul, ce vor monitoriza si masura mai multi agenti poluanti ai aerului, precum si alti parametri de mediu legati de poluarea aerului, cum ar fi temperatura, presiunea aerului, vantul, umiditatea, Solutia este completata de un modul centralizat de achizitie, procesare si vizualizare a datelor, prin care datele sunt colectate, imbunatatite cu alte surse si analizate. Pe baza unei astfel de surse bogate de date, sistemul va putea furniza prognoze de calitate a aerului pe termen scurt si mediu, conform AQI (Indicele calitatii aerului) din zona si vizand un numar de poluanti. Toate procesarile avansate de date, modelare si prognoza sunt realizate folosind aplicatii si tehnologii AI si Machines Learning, astfel incat sa se prevada nivelurile de poluanti pe baza datelor colectate si imbogatite.

Poluarea aerului ramane ridicata in multe orase din Europa si consideram ca este obligatia noastra sa contribuim, prin portofoliul nostru inovator de solutii Smart Cities, la schimbarea calitatii aerului in orasele noastre. Tehnologiile noastre IoT si AI vor ajuta orasul Belgrad sa aiba o atmosfera mai sanatoasa si sa inlature pericolul pentru multi cetateni de a locui intr-o zona poluata. Prin proiecte de acest gen ne propunem sa construim un mediu smart care sa asigure o viata sanatoasa ", spune Efthymios Partsalis, CEO Intracom Telecom DOO Belgrad.

Autori

foto
INTRAROM SA