loader
Medicover Romania aduce medicina viitorului in primul bloc operator integral digitalizat din retea

Medicover Romania aduce medicina viitorului in primul bloc operator integral digitalizat din retea

Noul spital Medicover din Bucuresti vine sa raspunda unei nevoi presante existente la nivel de societate de a trata afectiuni tot mai complexe prin tehnici chirurgicale minim-invazive

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Romania, colaboreaza cu compania germana Karl Storz, lider mondial in domeniul endoscopiei, pentru dotarea noului spital din Bucuresti cu una dintre cele mai avansate tehnologii digitale pentru blocul operator. Sistemul OR1™ va asigura o interconectivitate inteligenta intre echipa chirurgicala si dispozitivele medicale din sala de operatie si din afara ei, imbunatatind performanta medicala centrata pe pacient.

Noul spital Medicover din Bucuresti vine sa raspunda unei nevoi presante existente la nivel de societate de a trata afectiuni tot mai complexe prin tehnici chirurgicale minim-invazive, in conditii de maxima siguranta pentru pacienti si cu timpi redusi de recuperare post-operatorie.

Ne-am propus dotarea noului spital cu cea mai avansata tehnologie, pentru a sustine echipa sa atinga excelenta in actul medical, in beneficiul pacientilor. Tehnologia permite azi nu doar accesul la date, ci si un nivel ridicat de colaborare intre medici, pentru a adresa cu succes afectiuni complexe”, a declarat dr. Florinela Cirstina, director general Medicover Romania.

Sistemul de integrare furnizat de Karl Storz va ajuta echipa chirurgicala a spitalului sa aiba un control centralizat al dispozitivelor medicale din blocul operator si din afara lui, sa gestioneze datele audio si video din interventia chirurgicala, imbunatatind semnificativ fluxul din sala de operatii. Va facilita abordarea multi-disciplinara a tratamentului pacientilor, inlesnind colaborarea intre medici de diferite specialitati din diferite locatii. Tehnologia va permite realizarea de transmisiuni in direct din sala de operatie prin streaming video de inalta rezolutie, facand astfel posibile consultarea rapida a expertilor din afara blocului operator dar si formarea personalului medical in timpul interventiei chirurgicale.

Noul spital Medicover va dispune si de un centru de imagistica High Tech, ambulatoriu integrat si peste 150 de paturi. Lucrarile la noul spital Medicover din Bucuresti sunt in derulare, finalizarea proiectului fiind estimata pentru a doua jumatate a anului in curs.

Investitia realizata de Medicover in noul spital se ridica la 20 milioane de euro si implica transformarea si redarea catre comunitate a unei cladiri de birouri cu o suprafata de 15.000 metri patrati, amplasata pe Soseaua Fabricii de Glucoza nr. 11, in apropiere de autostrada  Bucuresti-Ploiesti precum si de cele doua clinici Medicover din zona Pipera.

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 41 de clinici in Bucuresti si in tara, patru spitale generaliste: in Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.medicover.ro

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si Germania. In 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro si peste 38.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.medicover.com

Autori