loader
Antreprenoriat timisorean: investitie de 1.000.000 Euro pentru productia de catina cetrificata bio, linie linie noua de nectar Frootya

Antreprenoriat timisorean: investitie de 1.000.000 Euro pentru productia de catina cetrificata bio, linie linie noua de nectar Frootya

Linia de productie Frootya include suc crud de catina, dar si combinatiile sale de nectar de catina cu mango, aronia, ghimbir, portocale si miere, oua de nectar Frootya

Timisoara este casa celei mai noi linii de nectar din catina bio, Frootya, dezvoltata de un antreprenor care a investit 1.000.000 de euro din fonduri proprii si fonduri europene din 2013 pana in prezent in cresterea plantei cu proprietati recunoscute.

Catina noastra creste in Romania, pe Valea Muresului, intr-o ferma dotata cu toate facilitatile necesare, in conditii  controlate si certificate bio. In primul nostru an de lansare a brandului Frootya mizam sa atingem afaceri de 250.000 de euro, dintre care 100.000 de euro din vanzarea de suc si nectar, iar restul, din vanzarea angro a fructelor de catina”, a declarat Lucian Popa, Managing Partner PALD Biofarm, companie ce opereaza marca Frootya.

Linia de productie Frootya include suc crud de catina, dar si combinatiile sale de nectar de catina cu mango, aronia, ghimbir, portocale si miere.

  

In 2013, din dorinta de a diversifica domeniile in care activeaza ca antreprenor, Lucian Popa a decis demararea unei investitii in agricultura. A ales catina, produs pretabil pentru agricultura ecologica, iar prima investitie a constat in achizitia unui teren de 42 de hectare intr-o zona cu traditie in pomicultura - valea Muresului, judetul Arad.

In 2014 erau plantate primele 10 hectare de catina, iar in 2019 proiectul accesa cu succes si prima runda de fonduri europene. In primii ani, catina a fost comercializata catre procesatori interni si externi, in regim angro.

In urma unei analize de piata si din dorinta de a fi mai aproape de consumatorul final, am decis dezvoltarea business-ului, prin produse finite – suc si nectar. Produsul rezultat este unul cat mai aproape de starea naturala a materiilor prime, fara conservanti, tratamente termice – vorbim despre un produs raw, de nisa”, adauga Lucian Popa.

Incepand cu finalul anului 2022, Frootya este produs intr-o linie certificata pentru siguranta alimentara cu standardul Global G.A.P, pentru activitatile desfasurate in plantatie. Pentru cele din hala, depozitare, curatire, ambalare, procesare, compania detine si certificarea germana IFS.

Pentru anul in curs, Lucian Popa analizeaza oportunitatea extinderii, printr-o linie de productie automatizata, cu finantare europeana, dar si optimizarea costurilor prin independenta energetica, prin instalarea de panouri fotovoltaice.

Mai multe informatii despre gama de produse Frootya sunt disponibile pe www.frootya.com si www.facebook.com/frootyaa.