loader
InteRo Property Development demareaza in acest an investitii de peste 170 de milioane de euro in nordul Bucurestiului

InteRo Property Development demareaza in acest an investitii de peste 170 de milioane de euro in nordul Bucurestiului

Dezvoltatorul a vandut deja 20% din proiectul Smart Home de lux Pajurei 3 Residence si 25% din proiectul nZEB SunLight Residence

InteRo Property Development, detinut de familia canadiana de investitori Topolinski, a primit autorizatia de constructie pentru proiectul rezidential de lux Smart Home, Pajurei 3 Residence, urmand sa demareze lucrarile in urmatoarele saptamani. Dezvoltatorul asteapta, de asemenea, sa primeasca in urmatoarele luni si autorizatia de constructie pentru SunLight Residence, un proiect rezidential nZEB ce promite investitorilor randamente atractive la inchiriere.

In paralel, InteRo Property Development va finaliza curand si achizitia unui teren de 4,5 hectare din zona Otopeni, care are si PUZ. Aici va fi dezvoltat in urmatorii ani MoonLight Meadows, un proiectul rezidential de anvergura cu peste 400 de apartamente, valoarea investitiei fiind estimata la peste 80 de milioane de euro.

Cele trei proiecte reprezinta o investitie totala de peste 170 de milioane de euro in zona de nord a Capitalei.

Michael Topolinski III, Fondator InteRo Property Development, spune: „Este un moment bun pentru constructii, deoarece costurile sunt mai controlate, iar imobiliarele raman o investitie solida pe o piata in curs de maturizare cum este Romania. In perioade dificile, proiectele de calitate castiga teren. Cumparatorii au o abordare mult mai pragmatica fata de investitiile pe care le fac pe termen lung, cautand cea mai buna valoare de achizitie. De-a lungul anilor, ne-am consolidat reputatia ca dezvoltam proiecte de calitate, cu design eficient si inovator, ce genereaza randamente atractive de doua cifre. Baza noastra de investitori s-a extins in mod constant, cu fluxuri de capital din intreaga lume. Deja am vandut aproximativ 20% din unitatile locative prevazute in Pajurei 3 Residence (30 de apartamente) si aproximativ un sfert din cele din SunLight Residence (48 de apartamente). Interesul investitorilor este ridicat si avem incredere ca echipa noastra de vanzari va fi foarte ocupata pe parcursul anului”.

Razvan Nica, Managing Partner BuildGreen si arhitectul coordonator pentru certificarea BREEAM Excellent, spune: „Derulam procesul de certificare BREEAM pentru proiectul Pajurei 3 Residence si suntem increzatori ca vom indeplini standardele necesare pentru obtinerea certificarii BREEAM Excellent, printr-o abordare dedicata si atentia deosebita acordata elementelor de sustenabilitate. Constructiile ecologice nu mai sunt optionale, ci devin treptat o cerinta esentiala pentru dezvoltarile rezidentiale moderne, aducand beneficii tangibile in ceea ce priveste eficienta energetica, responsabilitatea fata de mediu si sustenabilitatea”.

Ashton Topolinski, Partener, Director Marketing & Branding si Sustainability Lead in cadrul InteRo Property Development, adauga: „Strategia noastra de dezvoltare se concentreaza pe proiecte care genereaza valoare pentru economia bucuresteana, cresc nivelul de trai al rezidentilor si sunt atractive pentru investitori. Ne aliniem la Strategia Romaniei de Dezvoltare Durabila 2030 prin crearea de comunitati frumoase, care sunt eficiente din punct de vedere energetic prin utilizarea surselor regenerabile. Pajurei 3 Residence este un proiect nZEB, in curs de certificare BREEAM Excellent, care ofera apartamente echipate standard cu pachetul complet de caracteristici Smart Home. Prin standardul BREEAM Excellent, rezidentii au acces, printre altele, la statii de incarcare electrica, sisteme de gestionare a utilitatilor cu costuri reduse prin utilizarea energiei solare, sisteme de ventilatie ce reduc poluarea din aer. Functiile Smart Home – precum camerele de securitate la intrarea in cladire si la usa apartamentului, citirea contorului de utilitati, gestionarea sistemelor de iluminat, incalzire si racire - pot fi accesate printr-o aplicatie. SunLight Residence este un proiect cu emisii de carbon aproape zero, cu 125 de panouri solare, fatada ventilata, incalzire prin pardoseala, apartamente spatioase cu terase generoase, spatii verzi in aer liber si un parc pentru copii”.

Cu o valoare estimata a investitiei de 65 de milioane de euro, Pajurei 3 Residence este primul proiect de lux din Pajura, Bucurestii Noi. Proiectul poate genera investitorilor un randament mediu la inchiriere de aproximativ 7% (luand in considerare toate nivelurile de pret).

Complexul, aflat la 3 minute de mers pe jos de statia de metrou Jiului si in inima zonei Bucurestii Noi, va cuprinde 160 de unitati locative de lux, inclusiv penthouse-uri cu 3 si 4 camere, gradina privata pe acoperis, plus facilitati comune, cum ar fi un spatiu in aer liber, piscina cu zona de gratar, un centru de fitness, o sala de petreceri, English Courtyard, un loc de joaca pentru copii, parcuri pentru caini si un spatiu pentru proiectii de film.

Prin intermediul platformei digitale InteRoVerse, clientii pot vizita apartamentele din Pajurei 3 Residence, printr-o experienta virtuala exclusivista oferita de primul showroom imobiliar hi-tech lansat in Romania.

Cu o investitie estimata de 25 milioane de euro, SunLight Residence va fi un complex dedicat clasei de mijloc si investitorilor care cauta randamente ridicate. Cumparatorii se pot astepta la un randament de inchiriere de aproximativ 7% (la nivelul al treilea pret) si la o rentabilitate estimata de 30%-40% din valoarea apartamentului, in cativa ani.

SunLight Residence va avea 5 blocuri cu 180 de apartamente spatioase (2, 3 si 4 camere cu gradini de apartament de peste 100 mp), un loc de joaca pentru copii, spatii verzi, spatii pentru biciclete, precum si 360 de locuri de parcare. Acest proiect rezidential situat la marginea orasului Pipera este proiectat sa genereze aproape zero emisii (nZEB), cu costuri de utilitati foarte mici, avand in vedere ca 30% din energia regenerabila va fi produsa de 125 de panouri solare amplasate pe acoperisul cladirilor. In plus, toate apartamentele vor avea incalzire prin pardoseala, ceea ce va genera confort sporit locatarilor.

Proiectul are PUZ si va obtine autorizatia de constructie in urmatoarele luni. Situat intr-o zona cu dezvoltare rapida din afara Bucurestiului, SunLight Residence are acces usor la Baneasa Shopping City, Cosmopolis Retail Park si American International School of Bucharest, si este la o mica distanta de mers cu masina de zonele de nord ale Capitale (Aviatiei si Obor). Avand acces usor la autostrada DNCB din apropiere si viitoarea statie de metrou Otopeni, la doar 15 minute de mers cu masina, locatarii complexului vor avea acces facil spre oras.

Despre InteRo Property Development

Fondat de familia de investitori Topolinski (tatal Michael si cei trei copii ai sai – Michael, Tyler si Ashton), InteRo Property Development este prezent in Romania de mai bine de 15 ani, si sustine evolutia pietei imobiliare per ansamblu in ceea ce priveste standardele si responsabilitatea sociala corporativa (CSR).

Lista sa de parteneri include startup-ul romanesc de proptech Bright Spaces, compania internationala de administrare imobiliara LGM Group, branduri precum Skanska, Lidl, Balbec, Libra Bank, precum si investitori privati si fonduri globale de investitii din America de Nord, Asia si tarile din apropiere.

Tranzactiile de referinta includ achizitia de 21 de milioane de euro din 2012, care a vizat un teren de 78.000 mp in zona Progresului, unde se afla astazi Vulcan Value Center, precum si cea mai mare tranzactie din 2019, cand InteRo a vandut jumatate din fosta platforma Textila Dacia catre Skanska Property Romania pentru 23 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui proiect de birouri.

In 2022, InteRo a devenit primul dezvoltator imobiliar din Romania care a implementat solutia digitala Bright Spaces pe segmentul rezidential. NorthLight Residence, New Confort City, Pajurei 3 Residence si SunLight Residence sunt accesibile pe aceasta platforma, alti aproximativ 500.000 mp de suprafata total construita din proiectele viitoare urmand sa fie accesibili digital in 2024 si 2025. Pe masura ce portofoliul InteRo creste, dezvoltatorul intentioneaza sa integreze toate proiectele rezidentiale in universul sau virtual InteRoVerse.

Portofoliul InteRo Property Development portfolio include proiecte inovative si eficiente prin design, cu viziunea de a crea spatii de locuit si de lucru de calitate.

NorthLight Residence. Situat in mijlocul naturii in Nord-Estul Bucurestiului, proiectul se intinde pe 13.000 mp si include un total de 110 apartamente premium (inclusiv apartamente penthouse) cu vedere exceptionala la lac, 4.000 mp de spatii verzi, locuri de joaca si o piscina de 320 mp.

New Confort City. Situat in sud-estul Bucurestiului, proiectul de 280 de apartamente are o suprafata total construita de 25.210 mp. Ofera rezidentilor o comunitate accesibila si linistita, unde familiile se pot bucura de spatii verzi, parc pentru caini, spatiu comercial in complex.

SkyLight Residence. Situat in zona centrala a orasului (Obor), proiectul cu utilizare mixta de 10 hectare va avea la final 2.200 de apartamente si o suprafata total construita de 450.000 mp (110.000 mp birouri, 340.000 mp rezidential), plus 2.600 mp spatii comerciale. Faza 1 este compusa din putin peste 500 de apartamente in 7 cladiri, pe o teren cu suprafata de 19.248 mp si suprafata total construita de 87.000 mp.

● Proiectul Bucurestii Noi a fost conceput ca un campus IT prietenos cu mediul, cu tehnologie de ultima generatie, care va fi dezvoltat pe un teren de 5,2 hectare conectat la statia de metrou Jiului. Proiectul dezvoltat impreuna cu Skanska, va avea 7 cladiri de birouri cu o suprafata totala de 197.000 mp (93.000 mp urmand a fi dezvoltate de Skanska Property Romania, iar restul de InteRo Property Development).

Pajurei 3 Residence este primul proiect de lux al InteRo, cu 160 de apartamente de lux, o piscina in aer liber cu zona de gratar, un centru de fitness bine echipat, o sala de petreceri, English Courtyard, loc de joaca pentru copii, parcuri pentru caini si un spatiu de film. Proiectat cu implementarea tehnologiilor pentru reducerea emisiilor de carbon, va fi construit pentru a indeplini standardul de cladire cu consum de energie aproape zero (nZEB) si pentru a obtine certificarea BREEAM Excellent, oferind apartamente echipate standard cu pachetul complet Smart Home. Demararea acestui proiect cu o suprafata total construita de 16.960 mp este prevazuta pentru al doilea trimestru din 2024.

SunLight Residence este pozitionat in Tunari, la doar 5 minute de mers cu masina de Pipera, iar suprafata total construita va fi de 17.238 mp, cu 180 de apartamente spatioase (2, 3 si 4 camere cu gradini de apartament de peste 100 mp) si 360 de locuri de parcare. Proiectul este o dezvoltare cu consum de energie aproape zero (nZEB), cu costuri reduse la utilitati, deoarece are 30% energie regenerabila produsa prin panourile solare de pe acoperisul cladirilor.

Pentru detalii suplimentare accesati https://intero.ro/ si urmariti compania pe paginile oficiale de LinkedIn, Facebook si Instagram.

Autori

foto
INTERO PROPERTY DEVELOPMENT