loader
Porsche Romania anunta numirea lui Andreas Burgholzer in functia de Director General si continua ofensiva pe segmentul electric

Porsche Romania anunta numirea lui Andreas Burgholzer in functia de Director General si continua ofensiva pe segmentul electric

Cu o experienta de peste 12 ani in cadrul grupului Porsche, Andreas Burgholzer il inlocuieste pe David Gedlicka, numit CEO in cadrul Volkswagen Financial Services Slovacia

  • Alaturi de Brent Valmar, Andreas Burgholzer este noul Director General Porsche Romania;
  • Porsche Romania a inregistrat 4.583.169.000 RON cifra de afaceri (CA) in 2023 si detine in prezent o cotade piata de 16%;
  • Compania isi continua dezvoltarea pe toate sectoarele de activitate, cu focus strategic pe segmentul de masini electrice si solutii de electromobilitate centrate pe client, prin intermediul brandului MOON POWER.

Porsche Romania anunta numirea in functia de Director General a lui Andreas Burgholzer, ce i s-a alaturat lui Brent Valmar la conducerea companiei incepand din luna martie. Cu o experienta de peste 12 ani in cadrul grupului Porsche, Andreas Burgholzer vine la Porsche Romania din pozitia de Finance Manager in cadrul SIVA Portugalia, filiala a concernului Porsche Holding Salzburg, si il inlocuieste pe David Gedlicka, numit CEO in cadrul Volkswagen Financial Services Slovacia.

Suntem incantati sa avem alaturi de noi, in Romania, un specialist valoros, format in cadrul grupului Porsche. Andreas a fost implicat de-a lungul timpului in unele dintre cele mai complexe procese de preluare si integrare a noilor piete, in sectoarele de activitate Retail si Wholesales ale Porsche Holding Salzburg, contribuind activ la succesul operatiunilor din cadrul tuturor subsidiarelor in care a activat. Sunt convins ca expertiza sa va aduce plus valoare si in plan local, si va contribui la consolidarea pozitiei de lider a Porsche Romania pe segmentul auto. Impreuna vom pune in practica initiative ample, care vor mentine compania pe directiile sale de dezvoltare strategica, pregatindu-ne, in acelasi timp, pentru provocarile viitoare ale industriei si pentru tranzitia completa spre electromobilitate”, a declarat Brent Valmar, Director General Porsche Romania.

Andreas Burgholzer si-a inceput cariera in cadrul grupului Porsche Holding Salzburg in anul 2012, ca Finance Project Manager la Porsche Inter Auto Polonia, jucand un rol cheie in succesul preluarii activitatilor de retail din aceasta regiune. Ulterior, a ocupat pozitii strategice in structurile de Finance Management ale mai multor companii din grupul Porsche, cu responsabilitati in zona de supervizare a activitatilor financiare, fuziuni si achizitii, integrare si dezvoltare de noi segmente. El a avut o contributie determinanta in indeplinirea obiectivelor grupului, gratie vastei sale experiente in domeniile managementului financiar si integrarii si consolidarii de noi piete.

In cei 12 ani petrecuti in cadrul Porsche Holding Salzburg, am implementat si gestionat, impreuna cu echipele si partenerii nostri de afaceri, strategiile operationale de expansiune si consolidare ale grupului, pastrand mereu grija fata de client si nevoile acestuia in centrul tuturor deciziilor noastre de business. Sunt bucuros sa ma aflu acum in Romania, inconjurat si sustinut de o echipa solida si experimentata, alaturi de care sunt convins ca pot contribui cu adevarat la atingerea obiectivelor strategice ale grupului. Industria auto este in plin proces de transformare si evolutie catre un sector al mobilitatii fara emisii, asa ca vom lucra alaturi de dealeri si partenerii nostri pentru a sustine aceasta tranzitie, oferind clientilor Porsche Romania cele mai sustenabile tehnologii si solutii de mobilitate pe termen lung”, a declarat Andreas Burgholzer, noul Director General Porsche Romania.

Porsche Romania isi consolideaza pozitia pe piata si continua ofensiva electrica

In 2024, Porsche Romania continua dezvoltarea strategica in toate sectoarele de activitate, cu focus pe segmentul de masini electrice si solutii de electromobilitate, vizand transformarea parcului auto local prin promovarea celor mai avansate tehnologii, cu impact minim asupra mediului inconjurator.

Urmand traiectoria de crestere pe piata locala, Porsche Romania a inmatriculat peste 26.000 de masini in 2023, atingand, la finalul anului trecut, o cifra de afaceri (CA) de 4.583.169.000 RON si o cota totala de piata de 16%. Compania a inregistrat cifre optimiste si in primul trimestru al anului curent, cu peste 6.000 masini inmatriculate, reprezentand o crestere de 13,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Segmentul de vanzare a masinilor electrice urmeaza, de asemenea, un trend ascendent, fapt dovedit de numarul in crestere de inmatriculari realizate. Astfel, procentul de masini electrice al Porsche Romania din total inmatriculari este in prezent de 4%, cu 1.852 de masini inmatriculate in 2023. Portofoliul Porsche Romania numara in prezent 10 modele electrice, lucru care dovedeste interesul sporit si ofensiva puternica a companiei spre viitorul electric. Pana in 2025, portofoliul de masini electrice al Porsche Romania va fi completat cu modele noi, precum Cupra Tavascan sau Skoda Elroq.

O activitate speciala, asupra careia Porsche Romania si concentrat cu precadere eforturile in ultimii ani, a fost promovarea si castigarea de pozitii de piata pentru marca MOON POWER, care livreaza statii de incarcare si solutii electrice, iar din 2022 ofera si sisteme integrate de panouri fotovoltaice, cu tot ce implica acestea: vanzare, instalare si mentenanta. Pentru anul 2024, Porsche Romania si-a propus livrarea a peste 450 statii de incarcare tip hypercharger, cu puteri de la 75kW la 400kW, o initiativa ce vine sa sustina ofensiva companiei in sectorul electromobilitatii, si sa consolideze planurile de a pune la dispozitia clientilor sai cat mai multe masini electrice.

 

                                                                                                                   ***

Despre Porsche Romania

Porsche Romania este filiala locala a Porsche Holding Salzburg, o subsidiara a concernului Volkswagen AG. Porsche Romania este importatorul general pentru marcile Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale, SKODA, SEAT, CUPRA, Audi, MOON si Das WeltAuto.