Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Fundatia Orange aloca 130.000 de euro pentru 13 proiecte castigatoare in cadrul programului „Sustine un ONG” | DoingBusiness.ro
loader
Fundatia Orange aloca 130.000 de euro pentru 13 proiecte castigatoare in cadrul programului „Sustine un ONG”

Fundatia Orange aloca 130.000 de euro pentru 13 proiecte castigatoare in cadrul programului „Sustine un ONG”

Fundatia Orange sustine in acest an 13 proiecte desemnate castigatoare in cadrul programului de filantropie Sustine un ONG

  • Finantarea oferita in 2024 este de aproximativ 130.000 de euro, cea mai mare suma alocata de Fundatia Orange in cadrul programului de filantropie „Sustine un ONG”;
  • In cadrul editiei de anul acesta sunt sprijinite 13 proiecte, care vor avea peste 4.700 de beneficiari;
  • In cei 12 ani de derulare a programului, Fundatia Orange a investit 610.000 de euro in 79 de proiecte sustinute de angajatii Orange.

Fundatia Orange sustine in acest an 13 proiecte desemnate castigatoare in cadrul programului de filantropie Sustine un ONG, initiativa prin care angajatii Orange se implica activ in actiuni de voluntariat si de sprijinire a comunitatilor. Cu o finantare totala de 130.000 de euro, proiectele selectate in cadrul celei de-a XII-a editii a initiativei vor veni in sprijinul a peste 4.700 de beneficiari.

Programul Sustine un ONG ajunge, prin editia de anul acesta, la un sprijin total de peste 610.000 Euro pentru implementarea a 79 de proiecte propuse de catre organizatii non-profit, scoli si institutii culturale, sustinute de angajatii Orange. Acestia se implica in toate etapele, de la inscrierea proiectelor in competitie si pana la raportarea finala, fiind, practic, alaturi de echipa organizatiei alese, pentru cauza in care cred.

Sectorul ONG s-a dovedit a fi tot mai implicat in viata comunitatii, cu proiecte tot mai ambitioase si rezultate de impact. Acesta este si motivul pentru care Fundatia Orange a decis sa aloce o finantare mai mare pentru programul <<Sustine un ONG>> si sa incurajeze o implicare si mai mare a angajatilor Orange in actiuni de voluntariat. Suntem bucurosi sa vedem ca initiativa noastra creste de la an la an. In cadrul celei de-a XII-a editii vom sustine 13 proiecte, cu 40% mai mult fata de editia anterioara. Educatia digitala, accesul la educatie de calitate, sanatatea si incluziunea persoanelor cu dizabilitati sunt domeniile esentiale in care intervin proiectele de anul acesta“, a declarat Ovidiu Ana, Director Executiv al Fundatiei Orange.

In 2024, angajatii Orange au inscris in competitie un total de 29 de proiecte, iar castigatorii au fost desemnati de juriul editiei: Alexandra Cantor, Director executiv, Fundatia Friends for FriendsAlexandrina Dinga, Activist, presedinte si co-fondator Asociatia CIVICA, Florin Ghinda, Trainer si membru fondator Platforma RomaniaPozitiva.ro, Alexandru Gorun, Presedinte Fundatia Leaders, Florin Popa, Director Orange Business si Ovidiu Ana, Directorul Executiv al Fundatiei Orange.

Proiectele castigatoare in 2024 sunt:

1. Cresterea stimei de sine prin escalada, implementat de Asociatia Club Sportiv Climb Again, isi propune sa minimizeze efectele discriminarii asupra a 50 de copii cu dizabilitati neuro si locomotorii, prin sesiuni de activitati intense (un mix sportiv cu escalada si imputernicire psihologica).

2. CyberAware in jungla digitala, implementat de Asociatia Touched Romania, isi propune sa ajute femeile, copiii si tinerii aflati in situatii vulnerabile sa constientizeze riscurile la care se expun prin folosirea retelelor de socializare, printr-o serie de seminarii realizate de experti in social-media.

3. Devino AutonOM, implementat de Fundatia Autonom, are scopul de a contribui la formarea de caractere puternice, integre si empatice. Prin intermediul a 10 cursuri, 60 de elevi de gimnaziu din zonele rurale pornesc intr-o calatorie de autodescoperire, de intelegere a importantei implicarii in comunitate si formare de abilitati financiare.

4. Educatie pentru un viitor altfel, implementat de Fundatia Terre des hommes Romania, isi propune sa dezvolte abilitatile educationale, profesionale si sociale ale copiilor si tinerilor aflati in detentie sau in perioada petrecuta sub probatiune, prin sesiuni de mentorat, ce au ca scop reabilitarea cu succes si sporirea gradului de reintegrare in societate dupa eliberare, si prin educatie vocationala.

5. Egali pe apa si munte, desfasurat de Asociatia Door to Outdoor, isi propune sa faciliteze accesul la sporturi nautice, drumetii montane, cursuri de prim-ajutor si ingrijire personala pentru persoanele cu dizabilitati din judetul Bacau si imprejurimi. 500 de adulti si copii vor beneficia de activitati sportive, cu caiace, drumetii montane, cursuri de prim-ajutor si de instruire pentru recuperare activa.

6. EROI pentru copiii nostri, desfasurat de Fundatia Leul Albastru, urmareste dezvoltarea unui mediu sigur si responsabil in comunitati prin invatarea tehnicilor de prim ajutor pediatric care pot contribui semnificativ la salvarea de vieti omenesti. Pe langa cursuri de prim-ajutor pentru parinti si profesori, se vor monta si defibrilatoare automate externe in doua institutii cu activitati educationale din judetul Arges.

7. Incubator de viitor, implementat de AsociatiaThe Social Incubator, ofera experiente de invatare, oportunitati de dezvoltare si integrare pe piata muncii prin solutii adaptate la nevoile tinerilor aflati in situatii de risc. Proiectul are componente ale unei educatii non-formale, esentiale pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului: educatie financiara, dezvoltare personala, ghidare vocationala si abilitati digitale.

8. Invat programare, ajung MARE, desfasurat de Asociatia Lindenfeld, va include ateliere de programare pentru copii, particularizate pentru elevii din mediul rural sau elevi institutionalizati. Cursurile de programare ii ajuta pe tineri sa invete lucruri noi intr-un mod distractiv si sa dezvolte competentele de utilizare a calculatoarelor si dispozitivelor digitale, sa se familiarizeze cu limba engleza, dar si sa se integreze social prin lucrul in echipe mici.

9. Pixel-Garden-Class - Clasa digitala din gradina, desfasurat de Scoala Gimnaziala Nr. 190 Bucuresti, isi propune sa creeze un spatiu exterior in care elevi tipici si cu dizabilitati sa descopere impreuna, folosind tehnologia si dispozitivele de invatare adaptate, cunostinte din programa scolara. Spatiul va fi organizat dupa principiile moderne ale claselor outdoor si va fi dotat cu tehnologie care sa sustina invatarea intr-un spatiu deconectant, crescand capacitatea elevilor de concentrare pe sarcina si lucrul colaborativ in clasa.

10. Profesori Inovatori, Comunitati Inovatoare, desfasurat de Asociatia All Grow isi propune sa extinda comunitatea de profesori inovatori cu 10 noi membri din comunitati rurale defavorizate si sa contribuie la construirea de abilitati noi prin transferul de cunostinte digitale cu ajutorul a 10 voluntari Orange. Noii profesori vor facilita actiuni de inovare sociala in comunitatea locala, folosind metoda design thinking si vor ajuta peste 200 de elevi din comunitati rurale defavorizate sa-si dezvolte competente critice, precum rezolvarea de probleme, gandirea critica, creativitatea si empatia.

11. Solutii gustoase pentru rezultate fructoase, desfasurat de Asociatia Salvati Copiii Iasi contribuie la prevenirea abandonului scolar prin oferirea unui pachet integrat de servicii: masa calda si recuperare psiho-socio-educationala pentru 60 de copii in risc educational care provin din familii vulnerabile. Proiectul reprezinta un sprijin care vine in completarea serviciilor deja existente in cadrul centrului educational al Asociatiei Salvati Copiii Iasi.

12. Uniti in diversitate, desfasurat de Asociatia Bolnavilor de Von Hippel Lindau, se adreseaza unui numar de peste 450 de elevi si 25 de invatatori si diriginti din localitati din judetul Dambovita si are ca scop promovarea diversitatii prin intelegerea, acceptarea si aprecierea diferentelor dintre elevi, in scoala. Peste 50% dintre elevii celor 3 scoli provin din medii/familii defavorizate, monoparentale, sau sunt elevi cu cerinte educationale speciale (CES). Prin acceptarea diversitatii dintre elevi, in mediul scolar, proiectul imbogateste experienta educationala a tuturor elevilor, oferindu-le oportunitatea de a invata si de a creste impreuna, intr-un mediu divers si incluziv.

13. Varstnici mereu conectati (Digitalizare pentru bunici) implementat de Asociatia Niciodata Singur isi propune sa ajute varstnici beneficiari ai asociatiei din 3 orase, sa inteleaga mai bine cum pot folosi aplicatiile din suita Google (Gmail, Google Maps, Calendar, Google Meet). Proiectul nu este doar un curs, ci si un prim pas spre construirea unei comunitati de varstnici si voluntari, care le poate fi un ajutor de invatare pe termen lung.

Despre Fundatia Orange

Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte de filantropie menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. In cei 12 ani de activitate, Fundatia Orange a investit peste 7,8  milioane de euro in proiecte de educatie digitala pentru persoane defavorizate si in proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz, in scopul incluziunii lor sociale. Principalele programe ale fundatiei sunt: ”Orange Digital Center”, „Digitaliada”, „Sustine un ONG”, „Lumea prin culoare si sunet”, “Solidarity FabLabs” si “Centrul Digital pentru Femei”.

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA
   Update cookies preferences