loader
Flanco lanseaza cea mai extinsa perioada de retur gratuit in retailul electro-IT din Romania

Flanco lanseaza cea mai extinsa perioada de retur gratuit in retailul electro-IT din Romania

Flanco a lansat serviciul “Retur gratuit 45 zile”, marcand o premiera pe piata magazinelor electro-IT si devenind retailerul care ofera cea mai extinsa perioada de retur gratuit din tara

• Serviciul este disponibil atat pentru cumparaturile online, cat si pentru cele din magazine

• Returul este gratuit si poate fi efectuat de client direct in magazin sau prin preluare de catre curier, timp de 45 de zile

• Potrivit unui studiu desfasurat, perioada de retur se afla in top 3 servicii apreciate de clienti

Flanco a lansat serviciul “Retur gratuit 45 zile”, marcand o premiera pe piata magazinelor electro-IT si devenind retailerul care ofera cea mai extinsa perioada de retur gratuit din tara.

                                       

Clientii sai au posibilitatea de a se razgandi privind achizitia facuta timp de 45 de zile, comparativ cu cele 14 zile garantate anterior. Optiunea este disponibila atat pentru cumparaturile efectuate in reteaua de magazine fizice, cat si pentru cele comandate online, pe flanco.ro, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.

De fiecare data cand concepem un serviciu nou, pornim de la nevoile pe care le identificam la clientii nostri”, spune Ovidiu Nicusan, Director de Marketing Flanco Retail. “Stim ca 9 din 10 clienti consulta conditiile de retur inainte de a face o achizitie. Totodata, isi doresc sa poata face returul cat mai usor, spre exemplu, cu ridicarea produsului de acasa. Clientul isi doreste sa aiba optiuni, iar din acest punct de vedere, perioada in care se poate razgandi este unul dintre cele mai importante beneficii pe care le urmareste, alaturi de simplitatea pasilor pe care ii are de urmat in intregul proces de achizitie, indiferent ca vorbim despre online sau magazine fizice.”

Potrivit unui studiu national realizat de compania de cercetare Quantix, pe un esantion de 1.300 de persoane, perioada pe care un client o are la dispozitie pentru a returna produsul cumparat se afla in top trei servicii pe care acesta le apreciaza si le ia in considerare inainte de a face o achizitie.

In cadrul serviciului oferit de Flanco, produsele pot fi returnate fie in orice magazin din retea, fie prin preluarea acestora de catre un curier rapid, dintr-o locatie aleasa de client. Ambele modalitati sunt disponibile atat pentru cumparaturile efectuate in magazin, cat si pentru cele online, diferenta constand doar in modalitatea de solicitare a returului. Pentru achizitiile din magazin, returul se accepta in urma prezentarii facturii sau bonului fiscal, a dovezii platii si a formularului de “Solicitare retur”, in orice punct de vanzare. In cazul cumparaturilor efectuate pe flanco.ro, returul se initiaza prin crearea unei cereri de retur si alegerea optiunilor de ridicare si rambursare dorite, direct in contul de client. Cele 45 de zile calendaristice se calculeaza de la data cumpararii, in cazul achizitiei din magazin, si de la data livrarii, in cazul comenzilor online.

                                          

Retailerul ofera, de asemenea, modalitati de rambursare diverse – numerar, transfer in cont bancar, rambursare automata in contul de card, anularea tranzactiei in cazul platilor prin credit ori oferirea unui card cadou, fizic sau electronic, cu o valabilitate de 365 de zile. In situatia returului efectuat in magazin, clientii pot opta inclusiv pentru inlocuirea produsului cu un altul disponibil in oferta, diferenta urmand sa fie achitata de catre client ori rambursata acestuia, in functie de pretul noului produs.

Livrarea, returul si conditiile in care acestea se desfasoara determina comportamentul clientului si increderea cu care acesta te investeste”, spune Catalin Cirnaru, Supply Chain Manager Flanco Retail. “Calitatea livrarii este un aspect pe care cautam permanent sa il imbunatatim si am observat ca o apreciere cu 15% a feedback-ului obtinut de la client genereaza o scadere cu 30% a ratei de retur. Mai departe, punandu-le la dispozitie cumparatorilor o perioada extinsa de retur, in care sa analizeze alegerea facuta, precum si optiuni variate, facile si gratuite, reusim sa le oferim un confort psihic sporit, precum si siguranta ca le suntem un partener de incredere, disponibil si dornic sa ajute inclusiv dupa momentul incheierii tranzactiei.”

Retailerul vine in intampinarea nevoilor clientilor sai printr-o gama completa de servicii, precum: solutii de plata diverse si credite obtinute online, verificarea coletului la livrare, rezervarea produsului online cu ridicare din magazin, garantie extinsa.

Despre Flanco:

Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 158 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 111 orase ale Romaniei. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de LinkedIn.

Autori

foto
FLANCO RETAIL SA