loader
Filip & Company a asistat  grupul LafargeHolcim la achizitia Somaco, detinut de fondul de investitii Oresa

Filip & Company a asistat grupul LafargeHolcim la achizitia Somaco, detinut de fondul de investitii Oresa

Aceasta tranzactie va reprezenta unul din elementele cheie ale succesului sustinut de care se bucura businessul grupului in Romania

Casa de avocatura Filip & Company a asistat grupul LafargeHolcim, unul dintre liderii mondiali din industria materialelor de constructii, in procesul de achizitie prin care acesta preia 100% din actiunile companiei Somaco Grup Prefabricate, unul dintre cei mai mari producatori de elemente prefabricate din beton si BCA din Romania. Achizitia a fost autorizata de catre Consiliul Concurentei in luna septembrie 2019.

Suntem incantati ca am putut sa fim din nou alaturi de Holcim Romania, de aceasta data intr-o achizitie importanta pentru grup si suntem convinsi ca aceasta tranzactie va reprezenta unul din elementele cheie ale succesului sustinut de care se bucura businessul lor in Romania. Ii suntem foarte recunoscatori clientului nostru pentru increderea acordata. De asemenea, suntem inca odata mandri de reusita echipei noastre”, a declarat Alina Stancu Birsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company implicata in aceasta tranzactie a fost coordonata de Alina Stancu Birsan (partener, Fuziuni si Achizitii) si Cristina Filip (partener, Fuziuni si Achizitii), in timp ce echipele coordonate de Catalin Suliman (partener, Dreptul Concurentei) si Ioana Roman (partener, Drept Imobiliar) au contribuit semnificativ la succesul tranzactiei. Echipa de proiect le-a inclus pe Olga Nita (counsel), care a fost intens implicata in negocieri si a coordonat echipa de due diligence, Georgeta Gavriloiu (counsel) care a supervizat si procedura de autorizare la Consiliul Concurentei a operatiunii si Andreea Banica (associate).

Avocatii Filip & Company au avut roluri importante in multe dintre tranzactiile cheie de fuziuni & achizitii din Romania. Fie ca este vorba despre privatizari, tranzactii de capital privat sau fuziuni si achizitii complexe, in majoritatea cazurilor, cel putin una dintre parti a primit consultanta juridica din partea Filip & Company.

Filip & Company

Filip & Company este una din societatile de avocatura de top din Romania care furnizeaza asistenta de cea mai inalta calitate in practic toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care opereaza in Romania sau care vizeaza Romania. Specializati in proiecte complexe care implica o abordare inovativa, avocatii Filip & Company au experienta elocventa in mai multe domenii, cum ar fi infrastructura si concesiuni, fuziuni si achizitii, energie, drept societar, imobiliar, concurenta, finantari si piata de capital dar si dreptul muncii. De asemenea, firma de avocatura asigura asistenta si reprezentare in litigii si arbitraje cu implicatii semnificative pentru afacerile clientilor. Mai multe detalii despre domeniile de expertiza si echipa Filip & Company gasiti pe www.filipandcompany.com.

Autori