loader
Investitie de 1,2 milioane de euro in Frisbo, platforma romaneasca de smart efulfillment cu acoperire europeana, la o evaluare de 6 milioane de euro

Investitie de 1,2 milioane de euro in Frisbo, platforma romaneasca de smart efulfillment cu acoperire europeana, la o evaluare de 6 milioane de euro

Frisbo va folosi fondurile pentru a dezvolta serviciul la nivel de produs self-service pentru retaileri si pentru a se extinde operational

Brasov: Startup-ul Frisbo, platforma de smart efulfillment cu cea mai mare prezenta in Europa Centrala si de Est, care preia depozitarea, procesarea si livrarea comenzilor magazinelor online, a primit o investitie de 1,2 milioane de euro, intr-o runda condusa de GapMinder Venture Partners, cu participarea ROCA X, la o evaluare a business-ului de aproximativ 6 milioane de euro.

Frisbo a reusit astfel sa-si cvadrupleze valoarea in ultimii doi ani, dupa investitia initiala de la Mircea Ilea si apoi Neogen si Risky Business, toti trei participand si la aceasta runda de investitii.

Frisbo, care deserveste deja clienti precum Bitdefender, Meli Melo sau foodpanda, va folosi fondurile pentru a dezvolta serviciul la nivel de produs self-service pentru retaileri si pentru a se extinde operational prin adaugarea de noi hale in portofoliu. Operand hale in Romania, Ungaria, Slovacia si Polonia - de unde deserveste si Germania, Frisbo isi propune sa le conecteze cu cele mai importante marketplace-uri din regiune si cele mai importante platforme de e-commerce, permitand astfel scalarea business-urilor locale in intreaga regiune.

Contrar intuitiei initiale, noi nu urmarim achizitii costisitoare, inchirieri sau constructii de hale noi, ci vrem sa reactivam spatii neutilizate deja existente si sa le introducem in sistemul Frisbo, pentru a facilita accesul retailerilor la o resursa mai competitiva de fulfillment. Acestea pot produce mai mult in sistemul nostru, fiind integrate ulterior cu serviciile de curierat din diverse piete de desfacere si utilizate fara dificultate de retaileri, rezolvand intreaga bucla de procesare a comenzilor pentru comercianti”, explica Bogdan Colceriu, Fondator Frisbo.

Viziunea Frisbo este dezvoltarea la nivel european si apoi global a unui nou standard de procesare distribuita, algoritmica, a comenzilor, contribuind la imbunatatirea pietei de e-commerce prin sustinerea retailerilor si a experientei cumparatorilor, cu impact pozitiv in infrastructura de depozitare si transport.

Frisbo poate schimba fata fulfillmentului cel putin la nivel european. Modelul lor rezolva multe probleme ale fulfillmentului traditional, principala fiind acoperirea simultana a mai multor piete pentru magazinele online”, considera Cosmin Ochisor, partener la GapMinder Venture Partners.

Pentru ROCA X investitia in Frisbo este cea mai mare de pana acum. Credem mult in produsul dezvoltat de companie, din foarte multe puncte de vedere: este o solutie inovatoare, ambitioasa si futureproof. Mai mult de atat, potentialul de scalare imediata la nivel european este mare. ROCA X mizeaza pe identificarea oportunitatilor si companiilor care pot avea un impact real in dimensionarea viitorului si a modului in care arata business-urile maine”, afirma Alexandru Savin, Investment manager ROCA X.

Despre Frisbo

Frisbo este platforma de smart e-fulfillment cu cea mai mare acoperire in Europa Centrala si de Est, lansata in 2014. E-fulfillment este serviciul prin care un operator preia tot procesul de onorare a comenzilor in numele unui magazin online, de la depozitare, la preluare de comenzi, impachetare si livrare, bazandu-se pe sisteme cloud de gestiune, raportare si urmarire a comenzilor. Proiectul este co-finantat de Fondul European pentru Dezvoltare Regionala prin Programul de Competitivitate Operationala 2014-2020.

Despre GapMinder Venture Partners

GapMinder Venture Partners  este un fond de investitii menit sa ofere capital pentru companiile in stadiu incipient, dar cu potential de crestere si pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate in faza de expansiune atat la nivel local, cat si international. Fondul de investitii pune accentul pe tehnologie si servicii, diversificarea sectoriala, obiective orientate spre produs, respectiv echipa. GapMinder investeste in companii in prima faza de investitii (serie A), seed si pre-seed (accelerare).

Partenerii Fondului au o abordare directa ca investitori, sporind cresterea organica a companiilor prin implicarea directa in organizarea operationala, guvernanta corporativa, disciplina financiara si sustinerea managementului. GapMinder este co-finantat in majoritate prin Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020.

Despre ROCA X

ROCA X este un fond de investitii in tehnologie, destinat afacerilor disruptive la inceput de drum: tinerii antreprenori cu idei revolutionare din zona de tehnologie, in stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact in societate si cu pasiunea pentru a transforma aceasta dorinta in realitate.

ROCA X este un instrument inteligent care nu activeaza exclusiv intr-o anumita nisa ci monitorizeaza activ atat evolutia economica si domeniile cu crestere rapida, cat si tendintele nou aparute in tehnologie, derivate de dimensiunile noi ale dezvoltarii societatii si umanitatii.

Ambitia ROCA X e sa fie un jucator regional,  cu acces la companiile de tehnologie europene, care sa creeze o punte de legatura intre companiile tech, resursele umane necesare dezvoltarii lor, investitorii privati si institutionali si pietele de desfacere worldwide cu o modalitate extrem de rapida in luarea deciziilor de investment.