loader

EY extinde programul global de sustinere a Youth Business International

In 2014, tinerii europeni au continuat sa se confrunte cu un nivel extraordinar de ridicat al somajului. In cadrul EU 28, adultii s-au confruntat cu o rata a somajului de 9% in trimestrul II 2014, in vreme ce tinerii s-au confruntat cu o rata a somajului de 22%, conform World Employment and Social Outlook, un raport emis de Organizatia Internationala a Muncii.

Aceste cifre indica o valoare apropiata de 2,5 a raportului someri tineri versus someri adulti. Valoarea acestui raport a fost apropiata de 4 sau chiar mai mare in anumite tari – ca de exemplu in Marea Britanie (3,5) si Italia (3,9). Iar in Romania raportul se ridica la 4,4.

 

Angajamentul EY in combaterea somajului in randul tinerilor si dezvoltarea generatiilor viitoare de talente sunt o tema cheie a strategiei EY de Responsabilitate Corporativa.

 

Initiat in 2012, proiectul de sustinere a Youth Business International (YBI) a ajuns la maturitate. in prezent, EY a devenit partener cheie al acestei organizatii si intentioneaza sa sprijine operatiunile YBI din peste 40 de tari de la nivel global. incepand cu 2013, voluntarii EY au contribuit cu peste 3.500 de ore la dezvoltarea activitatii YBI, la atingerea obiectivelor si la acordarea de sprijin pentru liderii de afaceri de maine.

 

Prin intermediul acestei colaborari, EY ajuta YBI sa ofere unui numar de 15.000 de tineri din intreaga lume sesiuni de mentoring, sprijin financiar si instruire tehnica, prin care sa-i ajute sa-si inceapa propriile afaceri.

 

Youth Business International sustine tinerii sa inceapa si sa dezvolte o afacere proprie si sa genereze locuri de munca. YBI este o retea globala de initiative non-profit, care opereaza in peste 40 de tari. in 2013, partenerii YBI au ajutat 14.406 tineri sa porneasca o afacere proprie, iar EYB a acordat consultanta si training in domeniul antreprenoriatului pentru aproape 200.000 de tineri.

 

Membrii YBI ii ajuta pe tinerii intreprinzatori prin intermediul unui proces complex de training, mentoring si alte servicii de dezvoltare a afacerilor. Daca un tanar intreprinzator are o idee buna si un plan de afaceri care sa transforme aceasta idee in realitate, membrii EY ii acorda consultanta.

 

Relatia EY cu YBI subliniaza atasamentul fata de indeplinirea misiunii firmei noastre – Building a better working world - si continuarea demersului de identificare de solutii la problema somajului in randul tinerilor din intreaga lume.

 

Pentru mai multe detalii despre implicarea EY in programul YBI puteti viziona acest video.

 

Folosind potentialul de care dispune ca organizatie globala, EY initiaza colaborari cu mediul de afaceri, guverne si ONG-uri din intreaga lume, astfel incat sa genereze diferente reale si durabile:

 

- Prin intermediul diverselor initiative de la nivel global, EY ajuta tinerii sa aiba acces la forme superioare de educatie, sa castige experienta de munca si sa-si gaseasca un loc de munca.

 

- In Europa, EY s-a alaturat Alliance for Youth, si a pus la punct un proiect prin care ofera un numar de 55.000 de training-uri si 35.000 de internship-uri pentru tinerii din Europa, pana in 2020.

 

- In Statele Unite, angajamentul EY fata de Clinton Global Initiative reflecta sprijinul continuu al companiei pentru sustinerea tinerilor cu posibilitati reduse de a accesa forme superioare de educatie si de a-si planifica viitorul prin intermediul programului de mentoring College MAP (Mentoring for Access and Persistence).

 

“In Romania, EY sustine dezvoltarea tinerilor si atingerea potentialului acestora ca viitori antreprenori prin implicarea in proiectele Romanian Business Leaders Foundation, ca de exemplu, Vreau sa fiu antreprenor si 1001 de startupuri, sau prin implicarea in proiectele Junior Achievement Romania si Alliance For Youth. in acelasi timp, EY ofera studentilor training-uri pentru dezvoltarea abilitatilor de tip hard si soft skills in cadrul a numeroase initiative de acest fel, iar absolventii angajati intra in programe de certificare internationala in calitate de auditor sau consultant,” spune Andreea Mihnea, Director Resurse Umane, EY Romania. 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL