loader

EY achizitioneaza compania de consultanta in management Parthenon Group

Parthenon Group, companie aflata in top 10 firme de consultanta in management din lume, a semnat un acord cu EY, una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, prin care isi unesc operatiunile la nivel mondial.

Parthenon Group are un numar de 300 de angajati specializati in consultanta de management si are sediul central la Boston, dar activeaza si pe alte piete, avand de asemenea birouri la Londra, Mumbai, Shanghai si Singapore.

 

La inchidere, tranzactia va reuni cele mai puternice atribute ale celor doua companii: brandul, prezenta globala, un business cu o crestere peste media pietei si palmaresul de inovare ale EY cu capabilitatile strategice ale Parthenon Group pentru top 1000 companii globale, fonduri de investitii de tip private equity si in sectorul educatiei.

 

”Combinand punctele forte EY si Parthenon, vom fi mai bine pozitionati in piata pentru a servi ca si consilieri strategici, colaborand cu companiile pentru a dezvolta strategii de investitii pe parcursul ciclului de capital", a spus Pip McCrostie, EY Global Vice Chair, Transaction Advisory Services.

 

Firma achizitionata va fi integrata in departamentul EY Transaction Advisory Services si va opera sub marca Parthenon si sub autoritatea lui Bill Achtmeyer, Presedinte si Managing Partner al Parthenon Group.

 

Parthenon va continua sa consilieze clientii in privinta oportunitatilor de investitie a capitalurilor, va evalua viabilitatea obiectivelor strategice din punctul de vedere al oportunitatilor de crestere si gestionare a portofoliului. De asemenea, Parthenon va completa oferta de servicii EY, in diferite segmente ale organizatiei, si va juca un rol-cheie in furnizarea de servicii de calitate catre clientii din diverse sectoare si zone geografice in care EY este prezent.

 

Mark Weinberger, presedinte si CEO EY Global, a concluzionat: "Prin integrarea Parthenon Group in echipa noastra de consultanta in management, EY isi intareste oferta referitoare la aceste servicii. Astfel, prin capabilitatile substantiale ale Parthenon, EY va sustine clientii in realizarea de alocari eficiente de capital si ii va ajuta in obtinerea de crestere sustenabila”.
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL