loader

Buletin economic zilnic - 11 februarie

Transelectrica - AGA convocata pentru aprobarea bugetului revizuit pe 2012, nemodificat fata de versiunea anterioara; Bursa de Valori Bucuresti raporteaza rezultate slabe pentru trim. IV 2012

Transelectrica - AGA convocata pentru aprobarea bugetului revizuit pe 2012, nemodificat fata de versiunea anterioara

Transelectrica a convocat AGA pentru 14 martie, cerand aprobarea actionarilor pentru bugetul revizuit pe 2012 care estimeaza un profit net de 31,2 mil. RON. Bugetul a fost deja aprobat de catre actionari la sfarsitul lui decembrie dar intre timp a fost aprobat de catre actionarul majoritar printr-o hotarare de guvern. Din punct de vedere legal compania trebuie sa ceara din nou aprobarea actionarilor pentru bugetul aprobat de catre stat. Deci aceasta AGA este doar un pas formal si astfel vedem stirea drept neutra pentru Transelectrica.

 

Bursa de Valori Bucuresti raporteaza rezultate slabe pentru trim. IV 2012

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a raportat rezultatele pe T4 2012, vanzarile scazand cu 27% la 3,5 mil. RON, in linie cu media estimarilor analistilor, pe seama scaderii volumelor de tranzactionare pentru actiuni (-17% fata de T4 11). Costurile cu personalul au scazut cu 5% la 2 mil. RON, in timp ce cheltuielile cu prestatiile externe s-au ajustat in scadere cu 1% la 1,4 mil. RON. Cu toate acestea, BVB a raportat o pierdere operationala de 0,7 mil. RON fata de o pierdere operationala de 0,4 mil. RON in T4 11. Aprecierea RON fata de principalele monede in ultima parte din 2012 a condus la pierderi din diferente de curs valutar de 0,7 mil. RON (din reevaluarea depozitelor in moneda straina), astfel ca rezultatul financiar a avut un efect minor asupra rezultatului net si BVB a raportat o pierdere neta de 0,5 mil. RON, dupa sapte trimestre consecutive cu profit. Media estimarilor analistilor pentru profitul net pe T4 12 a fost de 1,4 mil. RON.

In 2012, cifra de afaceri a scazut cu 19% la 17,5 mil. RON, pe seama scaderii volumelor de tranzactionare (volumul mediu zilnic de tranzactionare pentru actiuni a scazut cu 27% la 6,7 mil. EUR). Profitul net aproape s-a injumatatit la 9 mil. RON, intrucat dividendele primite de la Depozitarul Central au fost mult mai mici. Ne asteptam ca rata de distribuire a dividendului sa ramana apropiata de 100%, astfel ca dividendul pe actiune ar trebui sa fie de circa 1,14 RON, ceea ce implica un randament al dividendului de 5,3% luand in calcul ultimul pret de tranzactionare de 21,45 RON.

Autori

foto
RAIFFEISEN BANK SA