loader
Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Chimcomplex in obtinerea finantarii de 90 de milioane de euro pentru refinantarea creditelor existente si pentru investitii

Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Chimcomplex in obtinerea finantarii de 90 de milioane de euro pentru refinantarea creditelor existente si pentru investitii

Finalizarea refinantarii este un pas semnificativ pentru Chimcomplex

O echipa multidisciplinara formata din experti din cadrul practicii de Consultanta Financiara a Deloitte Romania si din cadrul Reff & Asociatii | Deloitte Legal a oferit asistenta companiei Chimcomplex in obtinerea finantarii de 90 de milioane de euro pentru refinantarea creditelor existente si pentru investitii. Producatorul de produse chimice a imprumutat 26,7 milioane de euro de la CEC Bank si 30 de milioane de euro de la Alpha Bank in data de 30 septembrie 2021, credite ce vor fi utilizate pentru refinantarea integrala a imprumuturilor existente de la VTB si Credit Suisse/Argentum Netherlands BV, pentru preluarea activelor Oltchim, precum si pentru continuarea unor proiecte de dezvoltare. Aceasta suma de 56,7 milioane de euro va fi suplimentata cu o finantare de 33,3 milioane de euro de la CEC Bank care va fi contractata in cursul lunii octombrie 2021, rezultand o finantare totala de 90 de milioane de euro.

„Multumesc Deloitte si Reff & Asociatii pentru ca au fost din nou alaturi de noi. Finalizarea refinantarii este un pas semnificativ pentru Chimcomplex si marcheaza o noua era pentru companie. Este punctul culminant al unor eforturi meticuloase si concentrate din ultimii doi ani jumatate pentru a remodela compania. Le multumesc partenerilor Credit Suisse Zurich si VTB Frankfurt pentru ca au fost alaturi de noi in 2018, intr-o tranzactie speciala de obtinere a creditului de 164 de milioane de euro, pentru achizitia Oltchim. Multumesc reprezentantilor CEC Bank si Alpha Bank pentru profesionalism si disponibilitatea de a sprijini o companie antreprenoriala romaneasca”, a declarat Stefan Vuza, Presedintele Chimcomplex.

Dupa tranzactia din 2018, de finantare a achizitiei Oltchim, in valoare de 164 de milioane de euro, suntem onorati ca am fost din nou alaturi de Stefan Vuza si de Chimcomplex intr-un alt proiect de referinta. Felicit echipa noastra multidisciplinara, care a lucrat intens si dedicat pentru a structura acest proces competitiv de selectare a finantatorilor, de-a lungul unui proiect care a durat sapte luni”, a declarat George Mucibabici, Presedinte Deloitte Romania, care a coordonat implicarea echipei Deloitte in aceasta tranzactie.

Echipa de Consultanta Financiara a Deloitte Romania, care a oferit servicii de asistenta la atragerea finantarii, a fost alcatuita din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Florin Paunescu, Director Corporate Finance, care a coordonat intregul proiect, Angelos Fragkos, Manager, Ruxandra Vasile, Associate, si Mihai Gradinescu, Associate.

„Ne bucuram ca am fost din nou alaturi de una dintre cele mai mari firme detinute de antreprenor roman, intr-o finantare de anvergura. E o confirmare a recunoasterii de care se bucura expertiza noastra in materie de finantari bancare si o validare a focusului nostru in acompanierea firmelor cu capital romanesc in tranzactii complexe, care necesita atat cunoasterea aspectelor juridice locale, cat si a bunelor practici internationale in materie. Multumim Chimcomplex pentru incredere si mult succes in continuare!”, a declarat Andrei Burz-Pinzaru, Partener Reff & Asociatii | Deloitte Legal.

Echipa din cadrul Reff & Asociatii | Deloitte Legal care a lucrat la proiect a asigurat asistenta juridica pentru negocierea si semnarea documentatiei de finantare si a fost formata din Andrei Burz-Pinzaru, Partener, Patricia Enache, Managing Associate, si Danut Arion, Associate, si cu contributia lui Nicholas Coddington, Partener in cadrul Deloitte Legal Polonia.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 345.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.600 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Reff & Asociatii | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societati de avocati din Romania, ofera servicii ce acopera domeniile financiar-bancar, concurenta, dreptul muncii, energie si mediu, insolventa, consultanta juridica de management, litigii, fuziuni si achizitii, sectorul public si drept imobiliar. Reff & Asociatii reprezinta Romania in reteaua globala Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocati in 85 de tari.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL