loader
Alina Dimitriu este noul lider al departamentului de Audit si servicii conexe al EY Romania

Alina Dimitriu este noul lider al departamentului de Audit si servicii conexe al EY Romania

Alina Dimitriu are o experienta de peste 25 de ani in audit extern si intern pentru clienti din sectorul bancar, asigurari, imobiliare si alte sectoare, inclusiv companii listate

Alina Dimitriu, Partener si lider al departamentului de Audit din cadrul EY Romania din iulie 2021, preia, incepand cu luna iulie 2022, rolul de lider al liniei de servicii Assurance (Audit si servicii conexe).

Alina Dimitriu are o experienta de peste 25 de ani in audit extern si intern pentru clienti din sectorul bancar, asigurari, imobiliare si alte sectoare, inclusiv companii listate. Ea a coordonat diverse proiecte locale si internationale, cooperand indeaproape cu mai multe linii de servicii din cadrul companiei si cu autoritatile de reglementare locale si europene.

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania si Moldova si Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale (CESA): „Alina a avut o contributie importanta la cresterea practicii noastre de assurance si la realizarea prioritatilor noastre in ceea ce priveste transformarea auditului. Sunt increzator ca abilitatile si pasiunea ei ne vor ajuta sa ne atingem obiectivele si sa ramanem concentrati pe furnizarea de servicii exceptionale clientilor nostri, atat in serviciile de audit, cat si in cele conexe.”

Dupa doi ani de pandemie si in contextul geopolitic actual, mediul de afaceri se gaseste, cu siguranta, in fata multor provocari. Strategia noastra ramane aceea de continua sa ne adaptam si sa ne transformam serviciile, astfel incat sa raspundem atat asteptarilor clientilor nostri si organismelor de supraveghere, oferindu-le incredere, stabilitate si calitate la cele mai inalte standard, cat si asteptarilor echipelor noastre de a avea o experienta exceptionala in EY”, a declarat Alina Dimitriu, Partener, lider Audit si servicii conexe, EY Romania.

Alina Dimitriu are o diploma de licenta in Inginerie si este Expert Contabil Autorizat (FCCA), Auditor Intern Certificat (CIA), Auditor Extern Certificat (CAFR) si Expert Contabil (CECCAR).

Echipa de Assurance a EY Romania are in prezent 350 de specialisti, care ofera companiilor locale si internationale o paleta diversa de servicii integrate in reteaua EY la nivel global – de la audit extern, la asistenta contabila si financiara, raportare contabila de conformitate si investigarea contabila a fraudelor, sustenabilitate.

EY30 pentru Romania

Pentru a marca aniversarea a 30 de ani de activitate continua in Romania, s-a lansat programul EY: 30 pentru Romania, care se va derula pe tot parcursul anului 2022. Vor fi aduse in atentia publica proiecte, personalitati si momente care au marcat progresul Romaniei in 30 de ani, se vor derula initiative colaborative de implicare comunitara impreuna cu parteneri si colaboratori EY.

Despre EY Romania

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 312.250 de angajati in peste 700 de birouri in 150 de tari si venituri de aproximativ 40 miliarde de USD in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2021. Reteaua lor este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ii ajuta sa le ofere clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume.

Prezenta in Romania din anul 1992, EY este liderul de pe piata serviciilor profesionale. Cei peste 800 de angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, juridica, strategie si tranzactii, consultanta catre companii multinationale si locale. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. EY Romania s-a afiliat in 2014 singurei competitii de nivel mondial dedicata antreprenorialului, EY Entrepreneur Of The Year. Castigatorul editiei locale reprezinta Romania in finala mondiala ce are loc in fiecare an, in luna iunie, la Monte Carlo. In finala mondiala se acorda titlul World Entrepreneur Of The Year.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL