loader
GREEN AMBALAJE, lider de piata in domeniul waste management, isi mareste flota auto cu 5 vehicule 100% electrice Renault Trucks Master Z.E.

GREEN AMBALAJE, lider de piata in domeniul waste management, isi mareste flota auto cu 5 vehicule 100% electrice Renault Trucks Master Z.E.

Ele sunt carosate integral in Romania prin compania Gradinariu, devenind prima companie din Romania care va colecta deseuri cu acest tip de vehicule

GREEN AMBALAJE este o companie romaneasca specializata in servicii profesionale de management al deseurilor pentru companiile care desfasoara activitati de productie si retail din Romania.

GREEN AMBALAJE isi mareste flota auto cu primele  5 masini electrice RENAULT TRUCKS MASTER Z.E. pentru colectarea deseurilor intr-un mod sustenabil, devenind astfel prima companie din domeniul waste management care investeste intr-o flota de acest tip.

Cele 5 autovehicule electrice vor colecta si deservi puncte de colectare inteligente tip RVM de la companiile de tip retail din Bucuresti, Cluj si Timisoara pentru materialele de tip PET, sticla si aluminiu.

In urmatorii 2 ani, compania are in plan o investitie de 5 milioane de euro in flota auto electrica.

Compania ofera partenerilor sai servicii integrate de management al deseurilor incepand de la colectarea, segregarea deseurilor, transportul acestora si reciclarea sau valorificarea lor prin metode eficiente si in acelasi timp convenabile din punct de vedere economic.

In 2021, compania a gestionat in cele 9 centre autorizate nationale de valorificare, aproximativ 93 000 de tone de deseuri de ambalaje, industriale sau periculoase de la cei peste 1000 de clienti (retail, fabrici, centre comerciale sau logistica, HORECA) din fiecare judet care ajung sa fie reciclate si transformate din nou in ambalaje sau energie electrica.

Prin preluarea, transportul, reciclarea si fabricarea de produse derivate sau materii prime, oferim clientilor nostri un model de gestionare a deseurilor bazat pe economia circulara si reutilizarea resurselor intr-un numar de cicluri cat mai extins.

Evolutia favorabila a comportamentului de consum si, implicit a economiei, si a interesului fata de sustenabilitate si mediul inconjurator se reflecta si asupra modului in care companiile de waste management isi gestioneaza resursele. Initiativa Green Ambalaje de a achizitiona masini electrice pentru colectarea deseurilor, reprezinta o consolidare a pozitiei noastre legate de economia circulara, a unui viitor sanatos si a protejarii mediului inconjurator”, Cristian Lazar, CEO & Founder Green Ambalaje.

……………

Renault Trucks considera ca transportul urban trebuie sa evolueze catre mobilitatea electrica pentru a imbunatati calitatea vietii in orase si pentru a reduce emisiile globale de CO2. In acest sens, Renault Trucks Romania a facut un pas decisiv prin livrarea primelor 5 vehicule electrice Master in tara noastra catre compania GREEN AMBALAJE.

La nivel international, traditia Renault Trucks in electricitate dateaza din 2010 cand au fost livrate primele camioane electrice de serie catre clienti finali, iar in prezent suntem unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata vehiculelor electrice, cu o cota de piata de 50% in 2021.

Producatorul francez este primul care a lansat o gama completa de distributie 100% electrica de la 3.1 la 26 de tone si se afla deja la a doua generatie de vehicule complet electrice Renault Trucks E-Tech Master, Renault Trucks E-Tech D si Renault Trucks E-Tech D Wide.

In 2023 gama Renault Trucks va fi extinsa la camioanele de mare tonaj pana la 44 de tone, respectiv vor fi lansate modelele T si C E-Tech pentru transportul regional si constructii.

Prin traditie Renault Trucks este un pionier al inovatiei de aproape 130 de ani, iar cu aceasta livrare marcam un moment de referinta in istoria Renault Trucks Romania. Suntem mandri ca am reusit sa fim primul producator din Romania care a putut comercializa camioane complet electrice de serie conform unor oferte personalizate pe necesitatile clientilor nostri inca din toamna anului trecut. In prezent avem in desfasurare proiecte cu diferiti clienti si pentru gama electrica D E-Tech de 16, 19 si 26 de tone” afirma Gheorghe Trinca, Administrator Renault Trucks Romania.

Carosarea suprastructurilor specializate aferente profilului de activitate GREEN AMBALAJE a fost facuta de catre compania Gradinariu.  Cu o experienta de peste 25 de ani Grupul Gradinariu este astazi una dintre companiile lider in integrarea solutiilor si utilajelor complexe in domeniul managementului deseurilor.

Pe plan local, compania are in portofoliu echipamente electrice complexe din multiple categorii, atat livrate la cheie de la parteneri de renume mondial cu traditie in motoarele electrice, cat si customizate conform nevoilor specifice ale beneficiarilor publici si privati.

Suntem onorati sa adaugam colaborarii de durata pe care am dezvoltat-o cu Green Ambalaje aceste solutii moderne de management al deseurilor. Apreciem increderea pe care au avut-o in noi pentru a ne alege ca integrator pentru aceste autospeciale inovatoare, cu emisii poluante 0 si care adauga valoare atat benenficiarului, cat si mediului, si implicit fiecaruia dintre noi. In calitate de companie detinuta si operata local, ne luam foarte in serios angajamentul nostru fata de mediu si educarea comunitatii cu privire la gestionarea adecvata a deseurilor si suntem onorati sa vedem ca eforturile noastre se concretizeaza in solutii eficiente pentru industria de profil”, declara Andrei Gradinariu, Director General Gradinariu.

Autori