loader
Al doilea trimestru al anului a inceput in forta si anunta o vara fierbinte pe piata muncii. Orasele mari din provincie – Cluj, Timisoara, Iasi – angajeaza masiv

Al doilea trimestru al anului a inceput in forta si anunta o vara fierbinte pe piata muncii. Orasele mari din provincie – Cluj, Timisoara, Iasi – angajeaza masiv

Ce este de semnalat fata de anul trecut este o crestere exponentiala a numarului de locuri de munca noi din orasele mari din provincie

Cu 25.000 de joburi noi si 1 milion de aplicari, aprilie depaseste nu doar luna precedenta, ci este foarte aproape si de nivelul din 2019 si deschide un al doilea trimestru care se anunta foarte activ pe piata muncii. Cele 1 milion de aplicari vin din partea a 115.000 de candidati unici, dintre care 15.000 fie nu au mai fost in cautarea unui loc de munca pe platforma, fie nu au mai avut pana acum cont pe eJobs.ro.

Vedem o evolutie a cifrelor pe care candidatii, cel putin, o asteptau de mult – a mai scazut putin numarul aplicarilor, dar a crescut numarul joburilor noi. Ce inseamna asta? Ca sunt candidati ramasi de anul trecut fara job care au reusit sa se angajeze, intre timp, iar eforturile lor de cautare nu se mai deruleaza, in cascada, de la o luna la alta. Numarul foarte mare de aplicari de pana acum avea in spate si un numar mare de oameni care isi trimiteau CV-ul de la o luna la alta pentru ca nu isi gaseau un loc de munca. Mai avem, desigur, de recuperat, dar cifrele incep sa se echilibreze”, spune Roxana Draghici, Head of Sales eJobs Romania.

Aproximativ 10.000 din cele 25.000 de joburi noi aferente lunii aprilie au fost postate de angajatorii din Bucuresti, situatie similara cu lunile si anii precedenti. Ce s-a schimbat insa fata de anul trecut este o crestere exponentiala a numarului de locuri de munca noi din orasele mari din provincie. Astfel, Cluj-Napoca vine cu o oferta de 4.500 de joburi noi, Timisoara cu 3.500, iar Iasi cu 3.000. Urmeaza Brasovul, Ploiestiul si Constanta, fiecare cu peste 2.000 de joburi noi disponibile. ”Bucurestiul si Cluj-Napoca au fost chiar si anul trecut la niveluri similare, ritmul de angajare nu a fost foarte afectat de declansarea pandemiei, insa pentru Iasi si Timisoara vedem o triplare a ofertelor de angajare, oferte de care beneficiaza atat candidatii din orasele respective, cat si cei din vecinatate”, adauga Roxana Draghici.

Retailul a fost, in luna aprilie, domeniul pentru care s-au cautat cei mai multi candidati, urmat de transport / logistica, prestari servicii, IT, telecom, call center / BPO si productie. Angajatorii recruteaza in acest moment preponderent pentru joburi full time, adresate in special candidatilor entry level si mid level. Aproape 6.000 de joburi sunt disponibile si pentru specialisti si manageri. De altfel, candidatii extry level (0-2 ani de experienta) si cei mid level (2-5 ani de experienta) sunt si cei mai activi cand vine vorba de aplicari, indiferent de orasul in care locuiesc sau de domeniul in care vor sa se angajeze.

In acest moment, peste 25.000 de locuri de munca pentru Romania si strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. Pentru acestea sunt inregistrate, lunar, intre 1 si 1,5 milioane de aplicari.

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele 4,6 milioane de CV-uri si cele peste 1,3 milioane de aplicari lunare constituie cea mai mare baza de candidati activi din Romania. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc in fiecare luna serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL