loader
Biofarm vizeaza investitii de 47,4 milioane de lei in 2021

Biofarm vizeaza investitii de 47,4 milioane de lei in 2021

Am inceput 2021 cu rezultate extraordinare obtinute dupa un an dificil, ca urmare a contextului pandemic, si il continuam cu obiective ambitioase: vizam o crestere a cifrei de afaceri cu 15% si o crestere de 7% a profitului

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Biofarm din data de 26 aprilie s-a incheiat, printre altele, cu aprobarea repartizarii profitului net realizat in anul 2020 si a dividendului brut de 0,022 lei/ actiune. Totodata, in cadrul AGOA a fost aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2021. Producatorul roman de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) urmeaza sa realizeze investitii de peste 47 de milioane de lei in 2021. Acestea vizeaza dotarea noii unitati de productie, dar si modernizarea primei unitati a companiei.

Am inceput 2021 cu rezultate extraordinare obtinute dupa un an dificil, ca urmare a contextului pandemic, si il continuam cu obiective ambitioase: vizam o crestere a cifrei de afaceri cu 15% si o crestere de 7% a profitului. Noua unitate de productie deschisa anul acesta, prima de o asemenea amploare construita in Romania dupa 1990, contribuie major la cresterea productiei si ne permite sa ne extindem pe noi piete. Continuam astfel sa ne consolidam cota de piata si sa ramanem un jucator cheie in topul companiilor din industria farmaceutica locala in categoria Consumer Healthcare (CHC).”, a declarat Catalin Vicol, director general Biofarm.

Cu o suprafata de productie de peste 3.600 mp, noua unitate va beneficia de 70% din totalul investitiilor de anul acesta pentru dotarea cu echipamente si instalatii de ultima generatie. Unitatea are un flux total de 3 ori mai mare decat cea actuala.

Unitatea de productie situata pe strada Logofatul Tautul, va beneficia de asemenea de investitii importante: peste 8 milioane de lei vor fi alocati pentru amenajarea spatiilor de birouri, dar si pentru tehnologizare. O parte din bugetul de investitii va fi alocat suplimentarii parcului auto.

Dezvoltarea tehnologica este un pilon esential in strategia producatorului de medicamente pentru care inovatia este si astazi, dupa 100 de ani de activitate, motorul care sustine evolutia. Biofarm a dat deja startul productiei in noua unitate de productie si are un plan complex pentru dezvoltarea de noi produse beneficiind de echipamentele si instalatiile de ultima generatie, o investitie majora pentru viitorul companiei.

Despre Biofarm

Biofarm® este unul dintre primii producatori romani de medicamente si suplimente alimentare. De 100 de ani Biofarm® este alaturi de specialistii din Romania in cursa pentru descoperirea celor mai bune solutii pentru mentinerea sanatatii oamenilor.

In prezent, Biofarm® este unul dintre primii 10 producatori existenti pe piata farmaceutica din Romania, o piata dinamica si foarte competitiva. Biofarm® are un portofoliu competitiv de peste 200 de produse care acopera 60 de arii terapeutice si investeste in mod continuu in campanii media, comerciale si de marketing pentru promovarea propriilor produse.

Autori

foto
BIOFARM SA