loader
AIC Trucks sarbatoreste lansarea marcii Otokar in portofoliul companiei

AIC Trucks sarbatoreste lansarea marcii Otokar in portofoliul companiei

AIC Trucks a sarbatorit lansarea oficiala a activitatilor sale ca importator si distribuitor exclusiv Otokar in Romania, atat pentru segmentul de autobuze, cat si cel de camioane usoare

• AIC Trucks anunta lansarea activitatilor sale ca importator si distribuitor exclusiv al Otokar (autobuze si camioane usoare)

• Otokar este o companie din Grupul Koc, prezenta in Romania din 2018 in cadrul Otokar Europe – filiala Bucuresti si a furnizat peste 500 de autobuze Primariei Municipiului Bucuresti

• AIC Trucks va oferi clientilor Otokar servicii post-vanzare, furnizare de piese si servicii de finantare a vanzarilor

• Din 2017 AIC Trucks importa si distribuie in Romania, in exclusivitate, brandul Ford Trucks si detine una dintre cele mai mari activitati de comert cu camioane second hand multibrand din Romania

AIC Trucks a sarbatorit lansarea oficiala a activitatilor sale ca importator si distribuitor exclusiv Otokar in Romania, atat pentru segmentul de autobuze, cat si cel de camioane usoare.

Aic Trucks are o vasta experienta de peste 25 de ani in distributia de vehicule comerciale si autobuze, precum si in servicii integrate pentru adaugarea de valoare clientilor sai: retea extinsa de service-uri proprii, servicii financiare, divizie de vehicule comerciale second hand multibrand.

Dupa lansarea cu succes a brandului Ford Trucks in Romania, cu peste 3.500 de unitati livrate pana in prezent, lider de piata in segmentul vehiculelor de constructii si specializate, AIC Trucks isi extinde acum portofoliul de produse cu gama de produse Otokar.

„Suntem onorati sa incepem parteneriatul cu Otokar si sa continuam traditia pe care acest brand o are in Romania. Credem cu tarie in sinergiile dintre reteaua noastra de vanzari si post-vanzare si acest brand valoros in beneficiul clientilor nostri.” a declarat Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks.

Suntem incantati de aceasta cooperare, care deschide calea pentru oportunitati de crestere in Romania”, a declarat domnul Kerem Erman, Head of Commercial Vehicles, Otokar. „Datorita acestei cooperari ne vom putea creste prezenta pe piata. Experienta AIC Trucks, impreuna cu portofoliul larg de produse Otokar si modelele pregatite pentru viitor asigura clientii nostri din Romania ca vor continua sa primeasca solutii si servicii unice de transport.

Romania este a treia cea mai mare piata de export pentru Otokar - marca aflata in top preferinte marci de autobuze timp de 14 ani consecutiv in Turcia - peste 1000 de autobuze Otokar functionand acum in Romania. Din 2018, autobuzele Otokar aflate in transportul public din Bucuresti au parcurs 113 milioane de km. Investind in vehicule cu combustibil alternativ, Otokar este unul dintre producatorii de autobuze care are cea mai mare gama de vehicule electrice in portofoliu. Compania a primit comenzi pentru autobuzele sale CNG si electrice din Romania. Detinand unul dintre cele mai mari centre de cercetare si dezvoltare automotive din Turcia, cheltuielile pentru acest domeniu ale Otokar reprezinta 7% din veniturile sale. In ultimul deceniu, cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare ale companiei au ajuns la 307 milioane de euro in total.

Zeci de mii de autobuze pe care le-am proiectat pentru diverse scopuri, cum ar fi transportul public, turism si transport personae, opereaza in prezent in aproape 60 de tari din intreaga lume. Si acum suntem gata sa scriem o noua poveste de succes cu camioanele noastre usoare, in care avem o cota de piata de aproape 25% in segmentul sau din Turcia. Romania va fi una dintre cele mai puternice piete pentru camioanele noastre usoare Atlas. Credem ca Atlas va deveni in curand brandul preferat pe segmentul 9-12 t, prin cooperarea noastra cu AIC Trucks”, a spus Kerem Erman.

Despre AIC Trucks:

Compania are o istorie de 28 de ani in sectorul automotive romanesc, ca furnizor de produse si servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesionisti, fiind cunoscuta ca fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale.

AIC Trucks este orientat catre client si isi adapteaza constant strategia pentru a satisface cerintele clientilor si pentru a adauga valoare afacerilor lor prin ofertele integrate de produse si servicii.

Din 2017 AIC Trucks este importatorul exclusiv al Ford Trucks in Romania.

Ford Trucks este lider de piata, in Romania, atat pe segmentul de vehicule specializate, cat si pe cel de constructii, cu un plan ambitios de a-si extinde cota de piata in segmentul autotractoare pentru transport international.

Cefin Trucks, divizia de camioane rulate, parte a AIC Trucks, integreaza servicii de cumparare, trade-in si vanzare de camioane si semiremorci second hand multibrand.

AIC Financial Services, este divizia de consultanta in servicii financiare, care gaseste rapid solutii de finantare personalizate si competitive pentru clienti.

AIC Service Network, parte a Grupului AIC, este cea mai mare retea proprie de service pentru camioane din Romania si una dintre cele mai importante din Europa Centrala si de Est, cu 8 locatii detinute. Ofera servicii complexe mecanice, electrice, de tinichigerie si vopsitorie pentru toate tipurile de vehicule comerciale si semiremorci.

 Cifra de afaceri a AIC Trucks in 2022 a fost de 82 de milioane/euro, iar operatiunile totale din grupul de automotive au depasit 120 de milioane/euro. Numarul total de angajati este de aproximativ 400.

Despre Otokar:

Compania Otokar a fost infiintata in 1963, intr-un moment in care initiativele de industrializare si modernizare erau lansate in Turcia, pentru a produce primele autobuze interurbane ale tarii. Cu o fabrica de productie cu suprafata de 552.000 mp in Arifiye, Sakarya, Otokar ofera solutii adaptate nevoilor clientilor sai folosind propria tehnologie, design si aplicatii. Otokar (IST: OTKAR), listata la Bursa de Valori din Istanbul, face parte din Koc Group (IST: KCHOL), principalul holding de investitii si cel mai mare grup industrial si de servicii din Turcia si un jucator global cu peste 27 de mii de angajati in strainatate si peste 90 de unitati de productie, companii de vanzari si marketing in strainatate. Veniturile combinate ale Grupului reprezinta aproape 9% din PIB-ul Turciei, in timp ce volumul exporturilor sale se ridica la 7% din volumul total al exporturilor Turciei.

Liniile extinse de produse ale Otokar sunt foarte cautate atat in Turcia, cat si pe pietele de export. Produsele Otokar sunt vandute si utilizate in prezent pe cinci continente in peste 75 de tari, inclusiv Turcia.

Pe segmentul vehiculelor comerciale, Otokar isi mentine titlul de cel mai bine vandut brand de autobuze din Turcia timp de 14 ani consecutiv. Mii de autobuze Otokar sunt pe drumuri in aproape 60 de tari, in special in Europa.

Otokar si-a infiintat filiale in patru tari – Franta, Romania, Emiratele Arabe Unite, Kazahstan – pentru a fi mai aproape de clientii sai si pentru a le satisface nevoile si asteptarile.

Pe segmentul vehiculelor comerciale, Otokar ofera o gama larga de produse care include autobuze de la 6 metri pana la 21 de metri pentru transportul de pasageri. Fiind primul producator de autobuze hibride si primul producator de autobuze electrice din Turcia, Otokar ofera, de asemenea, vehicule cu combustibil alternativ pentru operatori. Compania produce sub licenta camioane usoare Otokar Atlas de 8,5 tone si Otokar Atlas 3D de 12 tone pentru sectorul logistic.

Otokar se deosebeste prin expertiza de clasa mondiala, precum si prin capacitatea sa in inginerie, cercetare si dezvoltare precum si transfer de tehnologie.

Cu numeroase premiere inca de la infiintare, Otokar desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare la standarde internationale. In ultimul deceniu, compania a alocat 7% din veniturile sale pentru cheltuielile de cercetare si dezvoltare.

De la infiintare, Otokar a imbratisat intotdeauna filozofia excelentei totale prin dezvoltarea propriei tehnologii.

Succesul Otokar in cercetare, dezvoltare si design a fost incununat recent cu mai multe premii. In 2022, Territo, membru al gamei de autobuze Otokar, a castigat la categoria Excellent Product Design la German Design Awards, premiul international acordat de Consiliul German de Design. In plus, doua modele diferite de Otokar Kent au fost recunoscute cu premiile BIG SEE Product Design Awards la categoria „Mobilitate”.

Mai multe informatii pot fi gasite pe site: https://commercial.otokar.com.tr/

                                       

Autori

foto
AIC TRUCKS SRL
foto
OTOKAR EUROPE FILIALA BUCURESTI SRL