loader
Apemin Tusnad estimeaza afaceri de peste 85.7 milioane lei in 2023, in crestere cu 7% fata de anul anterior

Apemin Tusnad estimeaza afaceri de peste 85.7 milioane lei in 2023, in crestere cu 7% fata de anul anterior

Apemin Tusnad are in plan investitii de peste 46 milioane lei in urmatorii trei ani

Apemin Tusnad, una dintre cele mai importante companii din categoria apelor minerale naturale, care imbuteliaza brand-urile Tusnad, Artesia si Izvorul Ascuns, estimeaza ca cifra de afaceri va depasi 85,7 milioane lei in 2023, cu 7% peste valoarea inregistrata in 2022. Cresterea e sustinuta de investitiile realizate in ultimii trei ani, in valoare de aproape 35 de milioane de lei, din care circa 75% s-au directionat spre cresterea performantei echipamentelor tehnologice. In prima jumatate a acestui an, vanzarile au inregistrat un volum cu 10,6% mai mare decat anul trecut.

Preocuparea noastra principala ramane utilizarea sustenabila a resurselor de apa minerala naturala si conservarea perimetrului hidrologic natural Tusnad. De aceea, prioritizam optimizarea proceselor de imbuteliere existente si investim intr-o linie noua, cu tehnologie de inalta performanta. De altfel, investitiile constante in digitalizare si in eficientizarea proceselor operationale ale companiei contribuie semnificativ la posibilitatea de a oferi in continuare consumatorilor apa minerala naturala de cea mai inalta calitate”, a declarat Gyarfas Kurko, Presedintele Consiliului de Administratie Apemin Tusnad.

Compania a reusit sa pastreze o tendinta de performanta pozitiva in ultimii trei ani, depasind dificultatile cu care s-a confruntat industria de profil, generate de cresterea costurilor operationale si fragmentarea pietei, care e sustinuta de expansiunea marcii private si scaderea puterii de cumparare. Eforturile depuse pentru pastrarea calitatii apei, eficientizarea continua a proceselor operationale si orientarea catre cele mai inalte tehnologii de productie au pastrat afacerile companiei in crestere constanta, inregistrand o crestere medie cu 8% a cifrei de afaceri in ultimii trei ani.

Apemin Tusnad are in derulare anul acesta proiecte de investitii in valoare de sase milioane lei in echipamente tehnice, infrastructura de acces si sisteme IT. Pentru urmatorii doi ani, compania pregateste o strategie complexa de investitii in cadrul careia a bugetat circa 40 de milioane de lei pentru extinderea depozitului de produse finite si o linie de imbuteliere noua, de ultima generatie.

Anul viitor, vom avea la Tusnad o suprafata de depozitare de aproximativ 8000 mp, de aproape patru ori mai mare decat in urma cu cinci ani, cu capacitate de 8000 de paleti pentru produs finit si estimam ca vom continua extinderea. Din 2018, productia a crescut cu 30%, datorita intensificarii cererii pentru produsele noastre si a complexitatii portofoliului companiei. Factorul-cheie e tehnologia avansata de imbuteliere, care ne permite sa pastram calitatea apei, din momentul captarii pana pe rafturile magazinelor, in ciuda provocarilor privind lantul logistic si a cresterii costurilor operationale din industrie” completeaza Magyari Ors, Director General Apemin Tusnad.

Unitatea de productie din Tusnad are, in acest moment, doua linii de imbuteliere pentru PET, cu o capacitate totala de 30.000 de butelii pe ora si spatiu de depozitare de peste 5000 mp. Pana la finalul anului 2023, si-a propus sa imbutelieze 114.000.000 litri de apa, asigurand 5% din necesitatea de consum la nivel national.

Conform studiului de preferinte ale consumatorilor in ceea ce priveste apa imbuteliata, comandat de companie si realizat de agentia de cercetare strategica MKOR, apa minerala naturala Tusnad are cel mai mare scor de recomandare din partea consumatorilor, fiind apreciata atat pentru gust, cat si pentru cantitatea ridicata de minerale continute (1390 mg/l reziduu sec la 180 grade Celsius), care asigura hidratarea corecta a organismului si contribuie la mentinerea sanatatii si a starii de bine, mai ales in conditii de efort.

Potrivit oficialilor companiei, cele mai mari provocari ale business-ului raman accesul la resursa umana calificata si educatia in formare a consumatorului in privinta alegerii apei potrivite pentru diversele ocazii de consum.

Apemin Tusnad este una dintre cele mai mari companii din piata apelor minerale din Romania. Are in portofoliu brand-urile Tusnad, Artesia si Izvorul Ascuns.

Apemin Tusnad

Fabrica de imbuteliere a apei minerale naturale Tusnad a fost construita in anul 1973, in localitatea Tusnadu Nou, iar activitatea unitatii de productie a inceput un an mai tarziu. Apa minerala naturala Tusnad este captata dintr-o zona naturala, vulcanica, in bazinul Ciucului Inferior, fiind bogata in minerale esentiale sanatatii organismului si starii de bine. Sarurile minerale care se regasesc in apa minerala naturala Tusnad sunt calciu, magneziu, sodiu, potasiu si bicarbonati – esentiale pentru hidratarea corecta a organismului.

                                      

Autori

foto
APEMIN TUSNAD SA