loader
Talentul, un nou capital pentru companii

Talentul, un nou capital pentru companii

Departamentele de resurse umane se concentreaza pe sustinerea obiectivelor de afaceri ale companiilor, care ar putea insemna un cumul de operatii: reorganizare, restructurare, reducere de costuri si cresterea eficientei.

Piata locala se indreapta spre un anumit nivel de maturitate prin comparatie cu anii anteriori. In acest context, diferite procese sau practici precum retentia sau dezvoltarea carierei, managementul performantei devin practici din ce in ce mai des intalnite in cadrul companiilor, indiferent de marimea acestora. Acest lucru nu contrazice insa tendinta de a mentine costurile sub control. Retentia este o practica din ce in ce mai complexa si nu ar trebui sa insemne doar motivarea prin salarii mai mari a acelor angajati care isi anunta intentia de a parasi compania.

Inovatia, leasingul de personal, cautarea si retentia talentelorreprezinta principalele tendinte din piata muncii in acest moment. Intre acestea, inovatia si retentia talentelor au un caracter cat se poate de complex si nuantat.  

Inovatia este o investitie in ceea ce companiile numesc si dezvolta - centrele de cercetare si dezvoltare (R&D) dar in acelasi timp, inseamna sprijinirea educatiei angajatilor si atragerea talentelor din mediul academic sau din cadrul companiilor de top. Sistemul de motivare cu privire la recompensarea inovatiei nu este simplu de estimat, el fiind diferit de la companie la companie si de la angajat la angajat.

 

Regasiti varianta completa a articolului in limba engleza aici:

Autori

foto
MANPOWER ROMANIA SRL