loader
Cel mai dorit angajat: abilitati, competente, recrutare

Cel mai dorit angajat: abilitati, competente, recrutare

Ana Ber, Managing Partner P&P Romania: In perioadele dificile pentru economie, companiile se straduiesc sa recruteze si sa pastreze pe cei mai buni candidati dar in acelasi timp, pastrand costurile la nivelul propus.

Lupta pentru identificarea acelor talente si transformarea lor in “cei mai doriti angajati” este o poveste fara sfarsit dar mai actuala acum decat  niciodata. Contextul actual e definit de o complexitate evolutiva a pietelor, industriilor, tipurilor de specializari, ierarhii organizationale si de asemenea, de cresterea rolurilor multifunctionale si a mediilor.

Doua intrebari sunt fundamentale in ceea ce priveste “angajatul cel mai dorit: care sunt acele competente si abilitati necesare pentru acest angajat si care sunt modalitatile de recrutare. Raspunsurile la aceste intrebari care pe scurt se refera identificarea si atragerea angajatului dorit se regasesc in strategiile organizationale.

Acestea sunt direct legate de strategiile de afaceri si influenteaza dimensiunea, complexitatea si responsabilitatea rolurilor in cadrul organizatiilor. A angaja candidatul ideal pentru fiecare pozitie implica echilibrarea caracteristicilor critice ale unei pozitii profesionale cu abilitatile necesare unui candidat de a raspunde la cerintele unui job.

 

Regasiti studiul complet in limba engleza in documentul atasat.

Autori

foto
DR. PENDL & DR. PISWANGER ROMANIA SRL