loader
Presiunea organizationala – Provocare in HR

Presiunea organizationala – Provocare in HR

Departamentele de HR trebuie sa continue sa demonstreze o intelegere excelenta a strategiilor de afaceri ale companiilor, a dificultatilor cu care acestea se confrunta – o incetinire a afecerilor si a obtinerii de noi contracte.

 

Pe scurt, departamentele de resurse umane trebuie sa demonstreze empatie strategica fata de management, pentru a intelege obiectivele si dificultatile curente. Astfel, ele vor putea sa ofere solutii de adaptate, dezvoltare de personal si angajament in atingerea acestor obiective.

 

Departamentele de HR trebuie sa medieze sis a rezolve de asemenea, mai ales in perioadele pe care le traversam, situatii conflictuale ce pot fi cauzate de presiunea asupra mediului organizational de afaceri, sau in cazuri de concedieri, pentru a se putea concentra si asupra angajatilor ramasi in cadrul companiei si a le oferi suportul necesar  de a depasi o situatie problematica. Acestia, ca urmare a concedierilor si restructurarilor de posture, pot sa dezvolte un sentiment de neincredere in companie, intrebandu-se daca nu cumva “ ei vor urma”.

 

Aspecte interesante si analize de HR in detaliu  puteti citi in versiunea completa a articolului in limba engleza aici:

Autori

foto
APT RESOURCES & SERVICES SRL