loader
Aptitudini IT, Romania, 2013 - O piata matura si diversificata

Aptitudini IT, Romania, 2013 - O piata matura si diversificata

In ultimii ani, Romania a evoluat puternic in ceea ce priveste complexitatea abilitatilor specifice pietei de IT.

De aceea, cererile angajatorilor s-au schimbat in ceea ce priveste profilul angajatului cautat iar candidatii au avut un raspuns rapid in aceasta privinta. Aceasta evolutie a adus o mai mare stabilitate pe piata – companiile asumandu-si proiecte mai complexe, angajatii exprimand o implicare mai profunda si de aceea, devenind mai stabili.

Ce doresc angajatorii?

Piata de IT a fost cea care si-a revenit mai intai dupa 2009. De-a lungul ultimilor trei ani, aceasta industrie a crescut incontinuu, in special in 2012. Daca in 2011, piata a inregistrat aproximativ 60-70 de posturi pe luna, in 2012  acest numar s-a dublat. Inceputul lui 2013 a adus o crestere de aproximativ 30% in ceea ce priveste numarul de posturi disponibile pe aceasta piata si ne asteptam ca aceasta valoare sa se dubleze de-alungul acestui an. Aceasta crestere vine ca rezultat al deschiderilor de noi centre de pe piata, in special cele de cercetare si dezvoltare (R&D).

Ce doresc candidatii?

Desi Romania este recunoscuta ca un hub IT in ceea ce priveste abilitatile disponibile in aceasta piata, cei mai multi dintre angajatori incearca sa obtina talentele de top din aceasta industrie. Si evident ca acest segment este ingust, lucru valabil in toate industriile. De aceea, este foarte important pentru angajatori sa monitorizeze si sa evalueze constant perceptiile si asteptarile potentialilor angajati din aceasta zona. Noi realizam acest lucru anual prin „Cei mai doriti angajatori de pe piata” si reusim astfel sa evaluam modul in care segmentele de candidati cheie difera de la profesie la profesie si de asemenea sa identificam ce ii motiveaza in privinta jobului si angajatorilor si modalitatile de recrutare.

 

Regasiti articolul complet in limba engleza in pdf-ul atasat.

Autori

foto
BRAINSPOTTING SRL