loader
Administrarea talentelor

Administrarea talentelor

Administrarea strategica a talentelor este un factor cheie pentru functionarea corecta a unei organizatii. In 2013, departamentul de HR continua sa aplice initiativele de planificare strategica si de implicare a angajatilor.

Astfel, angajatii isi doresc scopuri si oportunitati pentru a inova, ei au nevoie de obiective. Pentru a-i pastra pe acei angajati performanti si talentati in cadrul organizatiei, departamentul de HR trebuie sa creezse un mediu de invatare. Trebuie sa existe un parteneriat strategic intre departamentele de conducere si cele de HR.

Retentia economiseste resurse de timp si bani

In industria de HR se spune ca “retentia angajatilor este singura cea mai buna strategie de a economisi resurse financiare si de timp, cheltuite altfel cu recrutarea si inlocuirea angajatilor”. Si acest lucru este adevarat. Cheltuielile realizate cu personalul, la o rata ridicata, constituie costuri suplimentare pentru o afacere si pot rezulta in constant schimbari de ritm intr-o organizatie. Retentia personalului este importanta atat pentru mentinerea reputatiei unei companii cat si pentru crearea unui mediu stabil si de incredere. 

In acest moment, consideram ca majiritatea companiilor din Romania intekeg costurile aferente ce revin operatiunilor de recrutare si dezvoltare si capcana ideii de „ mai ieftin mai bine”. Luand in considerare contextul economic, oricine tinde spre servicii de calitate. Si intr-adevar, probabil ca nu intotdeeauna exista bugetele sau instrumentele necesare, dar o mai buna strategie de retentie poate sa induca crearea unui context in care angajatul sa se simta motivat si sa fie bine pregatit.

Regasiti in continuare opinii cu privire la flexibilitate, retentie, inovatie si metode de atragere a talentelor in articolul integral in limba engleza aici

Autori

foto
LUGERA & MAKLER ROMANIA SRL