loader
Resursele umane 2.0

Resursele umane 2.0

Traim cu totii intr-o noua era a afacerilor si trebuie sa constientizam ca totul se schimba in jur datorita tehnologiei – fie ca e vorba de viata personala sau de afaceri – incepand cu modul in care ne obtinem informatiile zi de zi si completand cu modul in care vindem si promovam produsele si serviciile.

Stim cu totii cat e de important acest capital dar in acelasi timp, constrangerile financiare ii imping pe oamenii de afaceri sa caute incontinuu noi resurse de a-si imbunatati eficienta, cu efect direct asupra resurselor umane.


Inducerea transparentei prin tehnologie

Astfel, care este cel mai eficient mod de a imbunatati performanta?

 


Raspunsul la indemana este: prin tehnologie. In ultimii 10 ani, am fost martorii implementarii mai multor aplicatii care administreaza resursele unei companii, precum cele financiare de exemplu. Pas cu pas insa, resursele umane intra si ele intr-o era a schimbarii, de la utilizarea la nivel macro a datelor ce tin de HR pana la o mai buna utilizare a timpului administrat de angajati la locul de munca, imbunatatirea securitatii si programarea operatiunilor cheie ale companiei. Managementul resurselor umane isi schimba orientarea din a fi un pol static in cadrul unei organizatii catre un vehicul dinamic si in continua miscare, acesta fiind un aspect critic pentru strategia si deciziile asumate in cadrul unei companii.

 

Primele semne de utilizare a aplicatiilor software in cadrul companiilor pentru a-si creste eficienta si a elimina rutina zilnica de a lucra cu contracte de munca, certificate sau alte tipuri de documente cerute de angajati de la departamentele de resurse umane. Toate acestea sunt rezolvate astazi prin utilizarea aplicatiilor de salarizare si administrare a personalului ce asigura astfel o adiministrare automata a tuturor informatiilor ce au in vedere angajatii. In acelasi timp, angajatii au acces la propriile informatii referitoare la zile libere sau referitoare la salarizare prin utilizarea portalurilor online, fie de acasa sau la serviciu.

 


Cu ochii pe ceas


De asemenea, companiile cer din ce in ce mai mult o utilizare eficienta a timpului utilizat de angajati pentru a-si duce la indeplinire responsabilitatile. Ca urmare a acestor constrangeri, aplicatiile de software ce pun la dispozitie o inregistrare a timpului alocat pentru diverse proiecte, linii de productie sau locatii diferite, ofera o noua viziune asupra a ceea ce inseamna administrarea eficienta a timpului. Curand, personalul operational a inceput sa acorde atentie acestor lucruri, identificand oportunitati de a creste productivitatea. Desi sistemele de administrare a timpului sunt vazute ca parte din departamentul de resurse umane, ele sunt de fapt unele dintre cele mai importante instrumente aflat in mainile departamentelor operationale.

 


Regasiti articolul integral in limba engleza aici
 

Autori

foto
SMARTREE ROMANIA SRL