loader
Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca trimestrul III/2020

Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca trimestrul III/2020

Cei in cautarea unui loc de munca in Romania se pot astepta la un climat de angajare intunecat in trimestrul urmator

Criza coronavirus determina un pesimism accentuat al angajatorilor romani privind activitatea de angajare. Intentiile de angajare pentru perioada iulie - septembrie sunt cele mai slabe de la lansarea sondajului in Romania, in urma cu 12 ani.

Majoritatea angajatorilor romani se asteapta sa revina la nivelul de angajare pre-COVID pana in aprilie anul viitor.

Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca trimestrul III/2020

• Previziunea Neta de Angajare nationala pentru perioada iulie-septembrie se situeaza la -14% si este cea mai slaba de la lansarea sondajului in Romania, din anul 2008;

• La nivel global, angajatorii din 35 din cele 43 de tari si teritorii examinate se asteapta sa isi restranga numarul total de angajati in urmatoarele trei luni, inclusiv in 24 din cele 26 de tari din regiunea EMEA;

• 63% dintre angajatori se asteapta sa revina la nivelul de angajare pre-COVID-19 pana in luna aprilie anul viitor.

Exista diferente notabile intre rezultatele editiei pentru cel de-al treilea trimestru fata de trimestrul anterior, cel mai probabil fiind impactul situatiei de urgenta generate la nivel mondial.

Activitatea de angajare in Romania se prabuseste din cauza crizei coronavirus pentru trimestrul al treilea al anului 2020, potrivit celui mai recent sondaj ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca derulat pe un esantion de 426 de angajatori romani, parte dintr-un panel de peste peste 34.000 de angajatori din 43 de tari si teritorii. Intervievarea a fost realizata in circumstantele exceptionale ale focarului COVID-1, in decursul lunii aprilie. Rezultatele sondajului pentru trimestrul al treilea al anului 2020 sunt de natura sa reflecte impactul situatiei de urgenta globale si stagnarea economica din multe tari.

Cei in cautarea unui loc de munca in Romania se pot astepta la un climat de angajare intunecat in trimestrul urmator, potrivit angajatorilor care raporteaza o Previziune Neta de Angajare -14%, fiind cea mai slaba de la lansarea sondajului, din ultimii 12 ani, slabind cu 34 si 26 puncte procentuale fata de trimestrul II/2020, respectiv fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Angajatorii au fost, de asemenea, intrebati cand se asteapta sa revina la nivelul de angajare pre-COVID-19, iar rezultatele arata ca majoritatea angajatorilor romani (63%) prognozeaza sa revina pana in luna aprilie 2021.

Puteti analiza subiectul pe larg in documentele de mai jos:

Autori

foto
MANPOWER ROMANIA SRL